Prima pagină » Actualitate » Unul dintre cei mai renumiti interlopi ieseni a primit 14 ani si jumatate! Numele lui apare in cele mai tari dosare!

Unul dintre cei mai renumiti interlopi ieseni a primit 14 ani si jumatate! Numele lui apare in cele mai tari dosare!

26 dec. 2016, 17:42,
Sorin Pavelescu în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:586466;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}
@ Calculele judecatorilor au dat peste cap planurile renumitului interlop iesean @ Pedeapsa totala pe care trebuie sa o execute este de 14 ani si jumatate de inchisoare @ A fost un apropiat al clanului Corduneanu, dar si al clanului condus de Cosmos Tanase @ A fost extradat din Spania in ianuarie 2010
 
Catalin Florin Dracea, de 34 ani, este unul dintre cei mai apropiati prieteni ai clanului Corduneanu. Numele lui apare in majoritatea dosarelor in care sunt implicatii fratii Corduneanu sau locotenenti de-ai lor. Din 2003 pana in prezent, acesta figureaza cu nenumarate condamnari in diferite dosare penale. A fost o prezenta consecventa atat in randul membrilor clanului Corduneanu, cat si in randul celor din clanul condus de Cosmos Tanase. Pedeapsa cea mai mare a primit-o intr-un dosar in care a fost pus sub acuzare pentru fapte specifice crimei organizate comise alaturi de Valter Pasniceanu, fratele lui Cosmos Tanase. In acel dosar, a fost condamnat, de Curtea de Apel Iasi, la 12 ani de inchisoare, pe data de 7 iulie 2016.

Pe de alta parte, intr-un dosar in care era acuzat de trafic de droguri alaturi de mai multi dintre fratii Corduneanu, Catalin Dracea a fost achitat. In anul 2012, a fost implicat intr-un scandal cu impuscaturi intr-un bar din zona Bucium. Acum a cerut judecatorilor sa-i fie contopite toate pedepsele din toate dosarele in care a fost implicat. In ajunul Craciunului, magistratii de la Tribunalul Iasi l-au condamnat la executarea unei pedepse totale de 14 ani si jumatate de inchisoare.

I-a fost aplicata pedeapsa cea mai grea, de 12 ani, din dosarul de trafic de persoane in care a fost implicat alaturi de Valter Pasniceanu, insa judecatorii i-au mai dat un spor de doi ani si jumatate, avand in vedere numarul mare infractiuni comise. Practic, magistratii de la Tribunalul Iasi doar au facut calculele matematice si i-au contopit toate pedepsele anterioare. De la loviri sau ultraj, acesta a fost condamnat in trecut si pentru constituire de grup organizat, trafic de persoane sau proxenetism
 

A executat deja mare parte din pedeapsa
 
Avand in vedere perioada destul de mare in care a stat deja in spatele gratiilor in arest preventiv, acesta ar putea iesi mult mai repede in libertate. In prezent, este detinut in Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi. Toata perioada in care a stat in arest preventiv, din 2003 pana in prezent, va fi dedusa din durata pedepsei pe care o va executa acum.

De exemplu, in anul 2003 a stat in spatele gratiilor din februarie pana in octombrie, in octombrie 2004 a intrat din nou si a iesit in iunie 2005, ulterior fiind incarcerat din nou pentru trei luni in anul 2006. Perioada cea mai lunga petrecuta in spatele gratiilor a fost in perioada 20 aprilie 2007/29 ianuarie 2010. La finalul lunii ianuarie 2010, a fost extradat in Spania. Pedeapsa cea mai mare, de 12 ani de inchisoare, a fost primita pentru delicte comise la Bruxelles, în perioada aprilie 2004 – septembrie 2007, în cadrul unei organizatii infractionale internationale conduse de Valter Pasniceanu. Suma de bani spalata de acestia se ridica la 850.000 de euro.

Autoritatile belgiene au identificat în cursul anchetei câteva zeci de victime, printre care si multi minori, supusi agresiunilor fizice si amenintarilor cu moartea, în cazul în care refuzau sa se prostitueze. Doar trei dintre victime au acceptat sa depuna marturie în cadrul procesului, beneficiind de sprijinul unei asociatii civice. Potrivit rechizitoriului, Valter Pasniceanu a jucat un rol important în cadrul organizatiei criminale, fara a fi acuzat direct de agresiuni fizice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
02 septembrie 2024
02 septembrie 2024