Prima pagină » Local » Un notar din Iasi, implicat in vanzarea ilegala a unui apartament
Un notar din Iasi, implicat in vanzarea ilegala a unui apartament

Un notar din Iasi, implicat in vanzarea ilegala a unui apartament

05 ian. 2012, 22:17,
Catalin Boacna în Local
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:262005;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Un tanar din Iasi a reusit sa vanda apartamentul pe care il detinea impreuna cu sora sa, printr-o procura incheiata din neatentia notarului Ioan Toma @ Acesta din urma nu a facut o identificare corespunzatoare care s-a prezentat in fata lui pentru a incheia actul in cauza

Notarul iesean
Ioan Toma, din Nicolina, a facut o procura de vanzare a unui apartament din Iasi fara sa verifice identitatea persoanelor care s-au prezentat in fata lui pentru a incheia actul. Astfel, a fost posibila vanzarea unui apartament de pe strada Buridava fara prezenta unuia dintre proprietari.

Unele persoane care vor sa vanda imobile ce nu le apartin profita de neglijenta notarilor. Ieri, procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi au decis trimiterea in judecata a trei ieseni care au vandut o locuinta prin inselaciune si falsuri.

Iulian Constantin Tifachi
, de 28 ani, Daris Jan Stoica, de 28 ani, si Marcela Irina Plamadeala au participat la vanzarea apartamentului de pe strada Buridava. Locuinta respectiva fusese cumparata de Iulian Tifachi impreuna cu sora sa, Ioana Evelin Tifachi, si aveau fiecare drept de proprietate asupra a jumatate din imobil. Iulian Tifachi vroia sa vanda apartamentul, dar sora lui, nu. Ca sa-si rezolve problema, barbatul a apelat la ajutorul prietenilor sai. El a furat cartea de identitate a surorii si i-a dat-o lui Daris Stoica. Acesta din urma a mers la notarul Ioan Toma pe 10 decembrie 2007, impreuna cu Irina Plamadeala. Aceasta din urma era prietena lui Iulian Tifachi si a acceptat sa se dea drept Ioana Tifachi. Practic, Irina Plamadeala s-a dus in fata notarului si a spus ca o cheama Ioana Evelin Tifachi si a prezentat buletinul acesteia. In ziua respectiva a fost incheiata o procura prin care Ioana Tifachi il imputernicea pe Daris Stoica sa-i vanda cota parte din apartament. Pe baza actului, la un alt cabinet notarial a fost posibila vanzarea apartamentului de doua camere, cu o suprafata de 38,5 metri patrati, catre o familie de buna credinta, care isi cauta locuinta. Pretul declarat al tranzactiei este de 40 mii euro.

Potrivit anchetatorilor, Iulian Tifachi i-a explicat familiei respective ca sora lui nu poate fi prezenta la efectuarea tranzactiei pentru ca este plecata la munca in Germania. La audierile de la Parchet, barbatul si prietena lui au sustinut ca ideea de a vinde apartamenul in acest mod a fost a lui Daris Stoica. Acesta din urma a afirmat ca a fost indus in eroare de cei doi si ca el chiar a crezut ca procura prin care era imputernicit sa vanda jumatate din apartament este facuta de sora lui Iulian Tifachi. Procurorii au verificat si pista lansata de Stoica si au constatat ca acesta o stia bine pe Irina Plamadeala si nu putea sa confunde cu sora lui Iulian Tifachi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *