Prima pagină » Actualitate » Tupeu de nedescris! Grupul „Esti din Iasi daca…”, facut pres de un jurnalist! Mii de oameni au fost facuti prosti – FOTO

Tupeu de nedescris! Grupul „Esti din Iasi daca…”, facut pres de un jurnalist! Mii de oameni au fost facuti prosti – FOTO

20 apr. 2016, 21:48,
Sorin Pavelescu, în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:550768;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Un jurnalist a pus la zid o comunitate intreaga, din cauza ca membrii nu-l sustin pe candidatul lui preferat @ Grupurile publice sau secrete de pe Facebook au inceput de ceva vreme sa fie impanzite de diferiti indivizi implicati in politica, care reusesc sa sfideze membrii @ Ciudat este faptul ca unele postari sunt sterse la scurt timp dupa ce apar, cel mai probabil prin diferite interventii politice @ Unul dintre cele mai clare cazuri este cel a unei postari facute marti seara, de catre un membru al grupului „Esti din Iasi daca…”, cand unul dintre „oamenii de presa” ai Iasului a fost criticat in legatura cu doleantele sale politice

Se apropie campania electorala, iar mijloacele prin care unii sau altii isi sustin favoritii nu mai au scrupule. Iata ca, din cate se pare, unul dintre membrii binecunoscutului grup din mediul online Esti din Iasi daca… a fost deranjat de catre o afirmatie cu tenta amenintatoare facuta de catre un realizator obscur de emisiuni din Iasi, Calin Ciobotari. Este lesne de inteles de ce acest Calin Ciobotari si-a permis sa acuze, ce-i drept oarecum indirect, mii de oameni ca favorizeaza pe un anumit candidat la Primaria Iasi. Oare de ce Calin Ciobotari a postat pe pagina sa de Facebook, o lista cu site-uri care ar fi controlate, dupa cum sustine el, de Mihai Chirica?

La aceasta intrebare a avut curajul sa raspunda unul dintre administratorii paginii, insa din vagi motive, postarea adimistratorului a fost stearsa la scurt timp. Totul a plecat dupa ce Calin Ciobotari a scris pe pagina sa de Facebook un „manifest” catre Chirica. „Pagini de FB controlate de aparatul lui Mihai Chirica: Iasi Alert, Bravo Iasi, Realitatile iesenilor, Fenechii. Sper sa nu ajung sa trec în lista si Esti din Iasi daca…”, a spus Ciobotari. Fiind unul dintre cele mai mari grupuri din Iasi si din zona Moldovei, are o putere de convingere foarte mare, de aici si teama lui Ciobotari. Cum ar fi ca acesti membri sa se intoarca impotriva lui la o astfel de postare, care ameninta oarecum capacitatea de decizie a grupului? Asta s-a si intamplat. Unul dintre administratorii „Esti din Iasi daca..”, a scris cateva randuri legate de afirmatia pe care Ciobotari a facut-o. „Domnule Calin Ciobotari, va rog public pe dumneavoastra si înca alte câteva persoane, sa nu mai puneti presiune pe membri grupului «Esti din Iasi daca…». Tin sa va reamintesc ca suntem apolitici si asa vom ramâne. Tin sa mai precizez ca dumneavoastra prezentati o emisiune la Tele M si sunteti implicat direct într-un plin scandal (Sursa BZI). Actiunea celor de la PNL si postul de televiziune Tele M lasa de dorit. Faptul ca noi nu aplaudam si scandam numele preferatului dumneavoastra, asta nu inseamna ca suntem in alta tabara. Pur si simplu, nu ne murdarim mâinile cu rahaturi si campanii platite. Faptul ca noi am refuzat sume imense de bani din partea unora sau a altora, arata demnitatea pe care o avem. Nu o sa fim cumparati, nu o sa cedam presiunilor, atâta timp cât singurul nostru „judecator” este grupul, mai exact iesenii. Astept un raspuns ferm din partea dumneavoastra. O seara buna”, a postat Alexandru Marius, administratorul paginii.

Calin Ciobotari: „Nivelul de prostie din grup este, frecvent, deprimant”

Acest Calin Ciobotari are curajul sa jigneasca mii de ieseni si nu numai. Din simplul motiv ca acestia nu sunt de acord cu Marius Bodea, pe care postul Tele M il promoveaza puternic in schimbul zecilor de mii de euro primiti de la Aeroport, Calin Ciobotari incearca sa demonstreze ca toti cei 80.000 de utilizatori sunt prosti. Oare a uitat Calin Ciobotari cand cauta pe acelasi grup cetateni care sa participe la emisiunea pe care o prezinta la Tele M? Dupa cum se arata in postarea sa, este foarte deranjat de „nivelul de prostie” din grup si de Cotidianul BUNA ZIUA IASI, care a avut curajul sa prezinte realitatea, adica acele contracte de zeci de mii de euro luate de Tele M de la Aeroport, pentru a-i ridica osanale lui Marius Bodea. Iata ce spune asa-zisul om de presa Ciobotari si ce limbaj foloseste impotriva a mii de oameni.

„Am decis sa parasesc grupul Esti din Iasi daca… O fac din mai multe motive: Nivelul de prostie din grup este, frecvent, deprimant. Administratorii (cel putin unul dintre ei, Alexandru Marius) citesc si citeaza din ziarul BZI, încheie «parteneriate media» cu personaje dubioase precum Morel Bolea si cenzureaza, dupa cum îi taie capul, ceea ce ei gasesc neconvenabil. Grupul functioneaza ca o vasta masinarie de spalat creiere. Punerea în discutie a marilor probleme ale orasului si a cauzelor care le genereaza este strict interzisa. Invazia de întâmplari din trafic, animalute, pierderi de acte sau alte obiecte, poze cu frumusetea incredibila a orasului nostru (protocronism ieftin si stupid) pur si simplu te tâmpesc. Administratorii vorbesc constant de sumele mari de bani cu care s-a încercat cumpararea lor, refuzând, însa, sa explice cine a facut acest lucru, dar inducând pervers impresia ca sunt intangibili eroi ai Facebook-ului, aflati într-o perpetua lupta cu forte ale nevazutului. Se clameaza fals faptul ca grupul este apolitic. «Esti din Iasi daca…» promoveaza din plin politica semi-analfabetismului, a ignorantei, politica derizoriului si a pseudo-implicarii. Este evident ca grupul, prin cei peste 80.000 de membri, a devenit o forta. Imaturitatea celor care îl administreaza poate orienta, însa, aceasta forta împotriva orasului. Le doresc luciditate si grabnica maturizare…”, comentat Calin Ciobotari pe pagina lui de Facebook.

Pe ce se bazeaza cand arunca noroi in toti?

Dupa cum ati putut vedea, Calin Ciobotari are curaj sa se razboiasca cu mii de oameni, vinovati doar pentru ca nu sunt de acord cu partidul sau cu omul pe are el il sustine. De ce trebuie sa-si faca publica apartenenta politica acest individ intr-un grup apolitic si mai ales de ce trebuie sa jigneasca mii de oameni care nu sunt de acord cu el? De ce a fost oare stearsa aceasta postare, in care administratorul grupului a avut curaj sa-i tina piept? De ce Ciobotari nu a postat pe Facebook si grupurile conduse de catre membrii PNL si de catre candidatii de aceeasi culoare politica. Iata cum peste 82 de mii de ieseni si nu numai au ajuns sa fie facuti pres de acest pretins jurnalist, care nu are nicio urma de sfiala cand vine vorba despre idolul sau politic, Marius Bodea, candidatul PNL la Primarie. Cu siguranta, pe viitor va ataca membrii grupului, din nou, invocand fel de fel de motive, bineinteles politice. In tot acest timp, ar trebui ca procurorii DNA sa ancheteze modul in care Cristian Adomnitei si Marius Bodea au facut contracte de zeci de mii de euro, direct sau prin intermediari (cazul firmelor care incheiau contracte cu CJ-ul si erau trimise sa-si faca reclama la Tele M) cu postul de televiziune condus de Aurel Dobasu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *