National

Raed Arafat: „Nu mă aştept la o vaccinare în masă înainte de februarie-martie”

Publicat: 25 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat Nu mă aştept la o vaccinare în masă înainte de februarie-martie
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență

Secretarul de Stat Raed Arafat a declarat, duminică, la Punctul de Întâlnire, că România va trebui să continue eforturile de combatere a pandemiei până în primăvara-vara anului viitor, chiar în scenariul apariţiei unui vaccin anti-COVID la începutul lui 2021.

„Eu nu mă aştept la o vaccinare în masă înainte de februarie-martie dacă vaccinul începe să fie vândut şi distribuit la început de an. Este o problemă de logistică la nivel internaţional (…) România va primi partea sa din fiecare tranşă distribuită la nivel european. Până la primavara – vara anului viitor nu vom sta liniştiţi.

Va trebui să învăţăm să trăim cu virusul şi să respectăm toate regulile pe care unii ne îndeamnă să nu le respectăm. Totul depinde de noi”, a spus secretarul de stat, adăugând că pot exista, în perioada următoare, momente în care lucrurile se pot agrava iar, în ceea ce priveşte Crăciunul, va trebui să ne adaptăm, pentru că nu va fi posibil să petrecem sărbătorile de iarnă ca de obicei.

Raed Arafat a făcut anunțul! Ce măsură vor lua autoritățile pentru a atrage medicii în spitale

Executivul a luat în considerare adoptarea unei ordonanțe pentru a atrage, în contextul pandemiei de coronavirus, medicii în spitale. Medicii care vor lua în considerare și vor accepta această ofertă a Guvernului vor avea posibilitatea de a ocupa funcții fără examen.

„Exista un numar important de medici din diferite specialitati care si-au dat acum examenul si au finalizat rezidentiatul si atunci propunerea noastra printr-o ordonanta daca sunteti de acord sa o punem azi pentru prima lectura. Noi am propus acum primii 200, specializarile pe care le tintim sunt ATI, urgenta, pneumologie, infectioase, epidemiologie si radiologie. Daca e cerere, venim cu suplimentarea. Ii angajam la Spitalul Gerota al MAI si de acolo ii distribuim. La finalizarea perioadei care poate sa dureze vreo 6 luni vor avea posibilitatea sa ocupe posturile vacante fara concurs, asta prevede OUG. Asa vom atrage medicii care au terminat”, a declarat, in sedinta de Guvern, seful DSU Raed Arafat.

„Sa ii angajam pe toti, ca o forta de interventie”, a spus premierul Ludovic Orban.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a adăugat faptul că, prin această metodă ar putea ajunge în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă aproximativ șaptezeci de noi medici. Acesta a precizat faptul că dorește creșterea capacității de ventilație în Unitățile pentru Primiri Urgențe până la preluarea de către secțiile ATI a bolnavilor.

Carantină totală în România? Ce spune Raed Arafat

Se îndreaptă România spre carantină totală? Într-o apariție televizată, Raed Arafat a vorbit despre situația delicată în care se afla țara noastră. Rata de infectare a crescut vertiginos în Capitală  trecând de pragul de 3 la mia de locuitori.  Același lucru s-a întâmplat și în alte județe din țară, după ce din ce în ce mai multe persoane au ieșit pozitive la testarea pentru noul coronavirus.

Raed Arafat a declarat seara trecută la TV că odată cu creșterea numărului de persoane infectate cu noul coronavirus duce și la creșterea cifrei de pacienți la ATI.

Adauga un comentariu