Actualitate

Președintele interimar APP România, Liviu Marian Pop la BZI LIVE: „În continuare mergem pe ideea de apărare a României şi a opri această distrugere împotriva românilor”

Publicat: 07 mart. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Președintele interimar APP România Liviu Marian Pop la BZI LIVE În continuare mergem pe ideea de apărare a României şi a opri această distrugere împotriva românilor
Liviu Marian Pop la BZI LIVE

Președintele interimar APP România și fost ministru al Educației, Liviu Marian Pop a discutat în emisiunea BZI LIVE de marți, 7 martie, despre noile proiecte și strategii APP România pentru perioada următoare.

„În continuare mergem pe ideea de apărare a României şi a opri această distrugere împotriva românilor. Principalele obiective de acţiune sunt date de către această coaliţie incompetentă şi pe zona de Educaţie, şi pe zona războiului din Ucraina, a canalului Bâstroe şi a tot ce este criză alimentară şi măsuri luate împotriva fermierilor, profesorilor, medicilor”, a spus președintelele interimar APP România.

Liviu Marian Pop la BZI LIVE: „Soluţiile pe toate celelalte domenii le dăm punctual”

Fost ministru al Educației, Liviu Marian Pop a discutat în emisiunea BZI LIVE de marți, 7 martie, despre noile proiecte și strategii APP România.

„De aceea venim cu soluţii. Dacă zilele trecute am prezentat pachetul de soluţii pentru bucureşteni, în contextul dacă vom avea aceste necazuri ca în Turcia, Bucureştiul are de suferit foarte mult, am venit cu soluţii pentru bucureşteni. În care am spus clar ce trebuie să facem în trei puncte: soluţiile pe toate celelalte domenii le dăm punctual. Că vorbim despre legile Educaţiei, trebuia să facă de ieri, Guvernul, coaliţia aceasta.

În primul rând, dublarea salariilor profesorilor, pentru că lucrul acesta se poate face imediat şi sunt bani arhisuficienti pentru dublarea salariilor. Doi, extinderea pogramului ‘masa calda’ ceea ce înseamnă generalizarea lui de fapt, în maximum 2 ani de zile. Şi trei, standardele de evaluare, ceea ce asigură o linişte şi pentru profesori, elevi şi părinţi, în maximum 6 luni de zile se pot implementa. Sunt 3 măsuri pe care guvernul le poate lua de ieri, dacă mă întrebaţi, şi sunt soluţii pentru Educaţie în momentul de faţă.

Pensiile speciale, că tot ne-au cântat cei de la PNL, au minţit poporul, am dat soluţiile APP şi pentru pensile speciale. Impozitarea tuturor pensiilor care au peste 10-12 pensii minime sau indemnizaţii sociale. Adică, în România, un cetăţean poate să trăiască cu o pensie de 1200 de lei, considerăm că orice cetăţean poate să trăiască cu zece pensii minime, sau 14 pensii minime. Iniţiative legislative pe care le vom depune în Parlament.

În perioada aceasta domnul deputat Francisc Toba are o problemă de sănătate şi nu poate să depună proiecte de legi în Parlament. Deocamdată singurul parlamentar al APP, mărturisesc că discutăm de strategia şi proiectele APP-ului, am avut deja discuţii cu 6 parlamentari care îşi doresc să vină către Alianţa Pentru Patrie”, a spus Liviu Marian Pop.

Comentarii
Adauga un comentariu