Cristian Popescu Piedone a spus într-un podcast ce aliment nu ar trebui să mai cumpărăm vreodată, deoarece suntem induși în eroare. Șeful ANPC a precizat că acest produs este vândut de cele mai multe ori sub un brand fals. Piedone a explicat că telemeaua de Sibiu, în realitate, provine din lapte praf și conține aditivi specifici fabricării.
Cristian Popescu Piedone a dezvăluit ce aliment nu ar mai cumpăra vreodată, în urma verificărilor pe care le-a făcut la noi în țară. Majoritatea românilor îl consumă zilnic, însă șeful ANPC l-ar interzice! Iată despre ce este vorba, potrivit Cancan!
Piedone spune ce aliment nu ar trebui să mai cumpărăm vreodată
Cristian Popescu Piedone, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a tras un semnal de alarmă cu privire la un aliment popular din țara noastră: brânza de Sibiu. Fostul edil a explicat că acest produs este vândut de multe ori sub un brand fals, care îi induce pe consumatori în eroare.
„- Ela Crăciun: După ce ați văzut în ultimele luni, care ar fi produsele pe care nu le-ați mai cumpărat niciodată?
– Cristian Popescu Piedone: Peste tot, în toată România, brânză de Sibiu. Stai puțin, avem un brand, brânză de Sibiu, dar care e din Sibiu? Că ăia mai au 300 de oi, îți dau un exemplu: sunt 5 ciobani și toată lumea vinde brânză, telemea de Sibiu. Se vinde sub brandul ăla”, a fost dialogul dintre cei doi la podcastul Elei Crăciun.
Potrivit lui Cristian Popescu Piedone, pe rafturile magazinelor și în piețe se găsește acest produs etichetat ca fiind „brânză de Sibiu”, însă în realitate provine din lapte praf și conține aditivi specifici fabricării.
Ce este de fapt brânza de Sibiu în cele mai multe cazuri
„De la brânză făcută din lapte praf, cu adaosuri specifice fabricării brânzei și brânză de Sibiu. Aici este înșelare a consumatorului. Că te duci și nu conștientizezi, decât ai auzit brandul. Te duci și: «Vreau brânză de Sibiu, am văzut-o». Nu zic că este necomestibilă sau ceva se întâmplă, dar nu este originală. Aici, cum spuneam, este o înșelare a consumatorului.
Chiar dacă produci, trebuie să-i spui: «Bă, tată, asta este». Și culmea, brânza de Sibiu, și raportat și la prețuri. Brânza de Sibiu, telemea veche de la producători, este puțin, nu puțin, cam jumate mai scumpă decât aceeași brânză de Sibiu servită prin nu știu ce galantar”, a mai specificat Cristian Popescu Piedone.