National

Opt motive pentru care Alexandru Rafila să fie demis: „Ministrul Sănătății vrea să se vindece de lene cronică în Elveția”

Publicat: 22 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Opt motive pentru care Alexandru Rafila să fie demis Ministrul Sănătății vrea să se vindece de lene cronică în Elveția
Deputatul Emanuel Ungureanu cere ca Rafila să fie demis

Parlamentarul USR Emanuel Ungureanu a întocmit o listă pentru premierul Nicolae Ciucă cu opt motive pentru care ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, nu trebuie să mai efectueze deplasări în străinătate.

„Are enorm de multă treabă în România și trebuie vindecat de lenea cronică de care suferă, eventual printr-o demitere”, a spus parlamentarul. Ungurenau a fost o voce critică și atunci când Rafila a plecat în Cuba, acest atac nefiind primul de acest tip.

Ungureanu a întocmit o listă pentru premierul Nicolae Ciucă cu opt motive pentru demiterea lui Rafila

De această dată Ungureanu este deranjat de faptul că ar vrea să plece în Elveția.

„Eu ii ofer domnului Ciucă câteva motive pentru care ar trebui să-i interzică lui Rafila să plece din România în timpul mandatului de ministru al Sănătății:

1. Au dispărut din România peste 3000 de medicamente generice. Rafila nu a luat nicio măsură să prevină acest dezastru

2. Se pierd mare parte din cei 180 de milioane de euro din PNNR pentru cabinetele de Medicină de Familie, pentru că medicii nu sunt consiliați cum să atragă banii. Nu au avut bani de consultanță toți medicii de familie care au vrut să atragă banii europeni

3. Din cele 27 de proiecte alese pe criterii discreționare pentru finanțare din PNRR, multe sunt la stadiul de studiu de fezabilitate, Rafila trebuie să muncească pentru a finaliza măcar o parte din aceste proiecte

4. Ministerul Sănătății este în mare întârziere cu realizarea normelor de aplicare la mai multe legi promulgate, una dintre ele este Legea 3/2021 care se referă la Combaterea infecțiilor nosocomiale, lege la care sunt coinițiator și la care leneșul de Rafila și funcționarii care îi seamănă nu i-a făcut norme nici până astăzi!

5. Rafila trebuie să intensifice controlul în spitalele din România, DSP-urile și Inspecția Sanitară sunt instituții MOARTE!

6. Rafila trebuie să organizeze concursuri pentru serviciile județene de Ambulanță și pentru spitalele unde sunt manageri interimari de mai mult de 6 luni.

7. Rafila trebuie să muncească să găsească soluții pentru mutarea într-o clădire nouă a Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca care funcționează ilegal într-un pod neautorizat.

8. Orașe ca Buzău nu au medici pe specialitățile cele mai importante, cum ar fi cardiologia, Rafila nu se implică deloc să rezolve problema URIAȘĂ a deficitului de medici din orașele sărace ale României!”, a spus Emanuel Ungureanu, pe pagina sa de Facebook.

Referitor la vizita în Cuba ministrul Sănătății spunea la vremea respectivă că nu are ce să i se reproşeze, pentru că „nu a fost un lucru făcut pe cont propriu”, mergând să semneze „un acord bilateral în domeniul sănătăţii”, după ce Guvernul României a semnat un memorandum cu această ţară. El a susținut că a „folosit oportunitatea legată de un congres internaţional” la care au participat 30 de miniştri ai sănătăţii, inclusiv doi din UE, în afară de el.

Adauga un comentariu