Actualitate

Nicolae Ciucă, întrebat dacă și-a închis contul la banca austriacă Raiffeisen Bank. Este premierul României patriot? – VIDEO

Publicat: 16 dec. 2022
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Nicolae Ciucă întrebat dacă și-a închis contul la banca austriacă Raiffeisen Bank. Este premierul României patriot - VIDEO
Premierul Nicolae Ciucă a evitat joi să spună dacă își va păstra sau nu fondurile de investiții deținute la banca austriacă Raiffeisen Bank

Premierul Nicolae Ciucă a evitat joi să spună dacă își va păstra sau nu fondurile de investiții deținute la banca austriacă Raiffeisen Bank, în contextul în care România a fost împiedicată de votul Austriei să adere la spațiul Schengen.

„Ca să fac această operațiune trebuie să am timp să ajung la bancă. Până acum nu am avut timp să ajung nici acasă”, a spus premierul. Întrebat dacă o va face, acesta răspuns că încă nu a luat o decizie.

Conform celei mai recente declarații de avere, premierul deține la Raiffeisen Bank fonduri de investiţii (inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare) în valoare de 121.711 de RON (aproximativ 24.000 de euro).

După numeroase apeluri la boicotarea produselor austriece pentru veto-ul împotriva României, președintele Klaus Iohannis a spus că este exclus ca statul român să participe la un asemenea boicot și că soluția pentru rezolvarea problemei Schengen este una strict diplomatică.

Nicolae Ciucă, despre aderarea la Schengen

Premierul Nicolae Ciucă a făcut mai multe declaraţii despre eşecul aderării în Schengen, dar şi despre bugetul României, după ce a semnat memorandumul de aderare a României la OCDE.

„O situaţie dificilă pentru noi. În continuare, considerăm că decizia de a nu fi fost acceptaţi în Schengen a fost una nedreaptă faţă de români. Ceea ce se întâmplă referitor la modul în care ne poziţionăm faţă de autorităţile austriece, o facem pe cale diplomatică şi pe cale oficială, fără niciun fel de alte aspecte care să lase loc de alte interpretări. În ceea ce priveşte decizia fiecăruia cetăţean în parte, o respectăm fără să avem un comportament, o atitudine de a încuraja în vreun fel. Nu există o regulă, o decizie la nivelul companiilor de stat în acest sens (n.r. a unui boicot. Decizia de a vota împotriva aderării la Schengen ne determină să ne mobilizăm mai bine ca să îndeplinim acest obiectiv naţional. Este un demers pe care îl vom continua, România merită să intre în Schengen. Vom continua să discutăm cu toţi partenerii noştri din Europa. Am văzut susţinerea pentru ţara noastră în Parlamentul European. Sunt convins că toate declaraţiile de susţinere au avut aceeaşi evoluţie şi în Consiliul Europei. Dacă dl preşedinte a anunţat că există această posibilitate pentru 2023, nouă nu ne rămâne decât să intensificăm demersurile”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Când scade inflaţia, când scad preţurile

„Datele legate de inflaţie pentru noiembrie au ajuns la aproape 17%, în comparaţie cu luna noiembrie 2021. Putem spune că inflaţia în 2021 a fost mult mai mică în comparaţie cu celelalte luni din anul trecut, iar în analiza pe care am făcut-o când am primit aceste cifre a rezultat foarte clar că la sfârşitul anului inflaţia pe 2022 nu va depăşi 13%.

Am discutat cu specialiştii de la Ministerul de Finanţe, cu cei de la Banca Naţională şi am încercat să identificăm evoluţia viitoare pentru 2023. Din datele pe care le-am primit, există o tendinţă în scădere a inflaţiei pentru 2023, şi aşa cum rezultă din analiză, este foarte posibil ca inflaţia să se apropie de 10%”, a mai declarat premierul.

Comentarii
  • Inrebarile de fapt sunt: Da contul de la shaormaria de vizavi si l-a inchis? L-a sunat azi prostanis sa ii dea aprobare sa se duca la wc? I-a stuchit si azi in ochi fuhrerul nehahalerer pe cei doi trogloditi tradatori de tara: bovanis si maciuca? Le-a dat omv-ul voie sa se pishe? …

  • Societatile astea mari pe care incercati sa le „sabotati” (Ex: raiffeisen, bcr, omv) sunt societati pe actiuni si sunt listate la BVB. O mare parte din actionari sunt romani iar angajatii sunt tot romani. Daca ne taiem craca de sub picioare nu rezolvam nimic.

  • Corect George da’ cin’ sa priceapa dacii liberi cu chilotii maro,patriotii de serviciu hauriti,n-ai ce sa le spui ei sant doar niste biete oite!

  • Neamtul de IoHanis, mananca numai bureti!!!! Daca era sa intrem pe cale diplomatica ar fi trebuit sa fim intrati, dar nu ne vor austriecii, mai doresc resurse de la noi.
    Este simplu!!!!

Adauga un comentariu