Coronavirus

Nelu Tătaru a spus când vom scăpa de coronavirus. Ce crede ministrul Sănătăţii

Publicat: 22 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nelu Tătaru a spus când vom scăpa de coronavirus. Ce crede ministrul Sănătăţii
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății

Nelu Tătaru a spus când vom scăpa de coronavirus. După părerea ministrului Sănătăţii, din a doua jumătate a lunii octombrie o să mergem pe o pantă descendentă a cazurilor de COVID-19.

Aflat la Piatra Neamţ, Tătaru a precizat că pentru ca acest lucru să se întâmple, populaţia trebuie să respecte regulile de combatere şi prevenire a răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2.

Nelu Tătaru despre perioada când vom scăpa de coronavirus

„Avem o lună septembrie destul de încărcată: redeschiderea şcolilor, cinematografelor, sălilor de spectacole, reîntoarcerea din concedii, aglomerarea mijloacelor de transport în comun, campania electorală, alegerile de pe 27 septembrie. Fiecare din aceste activităţi are nişte norme de aplicare şi funcţionare în vederea bunei desfăşurări şi cu riscurile cât mai mici. Respectarea acestor reguli înseamnă rămânerea pe un platou, în jur la 1.500 cazuri, sau alternând în jurul acestei cifre. Dacă menţinem, atunci putem să ne gândim în a doua jumătate a lunii octombrie că putem avea şi o pantă descendentă. Mergem, deocamdată, pe acel platou. Suntem pe a doua cocoaşă a primul val pandemic. Sperăm să putem gestiona cu bine şi acest început de şcoală. În măsura în care rămânem în acelaşi registru, sperăm ca în a doua jumătate a lunii octombrie să mergem pe o pantă descendentă”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii a precizat că o evaluare completă asupra efectelor redeschiderii şcolilor va fi gata la sfârşitul lunii septembrie – începutul lunii octombrie.

„Deocamdată gestionăm toate cazurile şi cele care apar noi în urma testărilor. Dar reperele noastre rămân adresabilitatea la unităţile de primiri urgenţe, terapie intensivă şi numărul de decese”, a spus ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat ce se întâmplă cu școlile în perioada alegerilor

În curând vor avea loc alegerile locale, iar marea majoritate a secțiilor de votare se află în școli. Astfel, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat ce se va întâmpla la nivelul instituțiilor de învățământ. Este vorba de măsurile necesarea pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 în școlile din România în perioada alegerilor.

Așadar, accesul elevilor va fi interzis în școli timp de trei zile. Decizia a fost luată la nivel central și îi va afecta pe toți elevii care participau fizic la cursuri. Astfel, potrivit ministrului, școlile vor fi înschise în ziua de vineri, înainte de alegeri, precum și luni și marți, după alegeri.

„Este o hotărâre care s-a dat după consultarea Grupului Științific. Într-adevăr, se fac niște dezinfecții terminale, care au anumiți timpi și pentru a avea siguranța. De asemenea, nu dorim să mai avem efectele pe care le-am avut la începutul anului cu acele dezinfecții făcute în școli și cu intoxicarea copiilor. O să avem vineri închisă școala, luni și marți închisă școala”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Alegerile locale au loc pe 27 septembrie iar alegătorii trebuie să respecte o serie de norme. Aceasta pentru a-și putea exercita dreptul la vot în condiții de siguranță în contextul pandemiei de coronavirus. De asemenea, Autoritatea Electorală Permanentă a creat un instrument online prin care toți cetățenii cu drept de vot pot afla secția la care sunt arondați.

Respectivul site le este de folos cetățenilor români cu drept de vot. Prin intermediul acestuia, alegătorii pot afla secția la care sunt arondați și își pot exercita acest drept.

Adauga un comentariu