Sport

Mihai Teja dă cărțile pe față: „Poli Iași nu este echipă de play-off!”. Pleacă în iarnă din Copou?

Publicat: 28 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mihai Teja dă cărțile pe față Poli Iași nu este echipă de play-off. Pleacă în iarnă din Copou

Criticat de mai mulți suporteri pentru faptul că echipa din Copou s-a îndepărtat de zona play-off-ului după ultimele rezultate, antrenorul Politehnicii Iași, Mihai Teja, a ținut să-i lămurească pe fanii Iașului în legătură cu obiectivul impus de către conducere la începutul campionatului. Tehnicianul a declarat la Radio HIT Iași că oficialii clubului nu i-au spus nimic de play-off la început de sezon, iar obiectivul său a fost formarea unei echipe competitive, care să se bată în sezonul viitor la play-off și în următoarele sezoane poate chiar la un loc pe podium.

„În momentul de față, cu ce buget avem, nu putem emite pretenții la play-off. Am spus asta de la început. Toată lumea din Iași vrea în play-off, și eu îmi doresc asta, dar nu poți ajunge acolo decât cu multă muncă, cu răbdare, făcând niște pași. E greu. Că ne dorim e una, dar trebuie să și putem. Am început foarte bine campionatul, am dat speranțe tuturor, dar am spus încă de atunci că nu trebuie să ne facem iluzii, că nu avem forța necesară să ne putem bate la play-off. Toată lumea vrea în primele șase. Și noi, și Sepsi, și Sibiu, și Voluntariul. Toate echipele. Nimeni nu vrea la retrogradare. Și eu poate vreau să merg acum la piață să-mi iau ceva, dar depinde cu ce bani mă duc în buzunar. Așa și aici. Cu toții avem așteptări, dar trebuie să vedem unde suntem și ce buget avem”, a declarat antrenorul Mihai Teja, la Radio HIT.

Cum l-a ratat Poli Iași pe Cardoso, de la Mediaș

Teja a dezvăluit că înainte de începerea campionatului a fost foarte aproape de a-l transfera la Iași pe Dumitru Cardoso, însă Poli l-a ratat din rațiuni financiare. Tehnicianul a explicat motivele pentru care Cardoso și alți jucători de valoare pe care și i-a dorit au evitat să vină în Copou.

„Eu nu știu unde am venit? Știam că sunt probleme și am hotărât să vin să încerc să fac o echipă competitivă. Puteam să spun când am venit că pentru play-off vreau jucătorul cutare sau cutare. Dar nu am făcut asta. Nu am spus când am venit că îl vreau pe ăla și pe ăla, că altfel nu vin. Știam de datorii, știam de situația clubului. Dumitru Cardoso, de la Mediaș, a fost aproape de Iași. Au fost mulți jucători pe care mi i-am dorit, dar nu au vrut să vină din cauza banilor, din cauza situației de la club. Era incertitudine, nu se știa ce se întâmplă. Nu era o stabilitate atunci și jucătorii de valoare nu au vrut să vină la Iași. Noi am adus jucătorii care au vrut să vină să joace în condițiile noastre. Eu am venit cu inima deschisă să-mi fac meseria, să muncesc, să scot maximum cu ce am la dispoziție”, a mai spus Mihai Teja.

Oferte din Liga I și din străinătate

Întrebat dacă își va duce contractul până la capăt, Mihai Teja a răspuns că „sută la sută va rămâne până în iarnă”, apoi va vedea.

„Până în iarnă rămân sută la sută și apoi vedem ce se întâmplă. În funcție de ce se vrea. Eu nu am știut că se vrea play-off. Dacă se vrea asta și nu aducem jucători, e greu… Dar eu nu vreau să plec. Depinde de obiectiv. Dacă obiectivul rămâne același de la început, poate la anul să emitem și noi pretenții sau peste doi ani să ne batem pentru locurile 3-4. Trebuie răbdare”, a continuat Mihai Teja, care a dezvăluit că a avut oferte și din Liga I în acest sezon, dar și din străinătate:

„Da, am avut oferte și din Liga I, și din străinătate, dar nu am vrut să plec. Am vrut să rămân, pentru că mi se pare corect să duci un lucru până la capăt dacă l-ai început. Munca se vede până la urmă, dar în timp. Se vede la sfârșit. Normal ar trebui să tragem linie la sfârșit și să vedem ce a făcut Teja. Să-l judecăm la sfârșit sau să-l aplaudăm, nu după două victorii sau două înfrângeri”.

Adauga un comentariu