Actualitate

Marcel Ciolacu: Vreau să îi spun domnului Orban foarte clar că cifrele nu mint niciodată

Publicat: 21 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu Vreau să îi spun domnului Orban foarte clar că cifrele nu mint niciodată
Marcel Ciolacu spune că președintele Klaus Iohannis s-a transformat într-un agent electoral al PNL

Liderul interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a lansat un mesaj tranșant la adresa Guvernului Orban prin care critică modul în care au gestionat situația în pandemia de coronavirus. Acesta condamnă faptul că membrii Executivului au refuzat ca păstrarea stării de urgență să fie votată în Parlament.

„Părerea mea este că acea cale aleasă de PNL, aceea de a nu veni să fie votată starea de alertă în Parlament e cea mai proastă. Într-un fel au impus prin forță această stare de alertă, fără o dezbatere parlamentară și, nu numai, chiar fără o dezbatere publică. Acest glob de sticlă pe care l-au creat în jurul informațiilor, câtă lume e testată – nimeni nu știe câți români au fost testați până acum.

În 4 iunie au făcut 13.000 de teste și au dat că au avut 238 de cazuri (n.r. – confirmate noi), asta înseamnă 1,77%. Pe 8 iunie, când se apropia votul la starea de alertă au testat cel mai puțin, 3.000 de români, și au dat că au fost descoperiți 125, adică 4,3%. Deci e clar că se joacă cu cifrele. Vreau să îi spun domnului Orban foarte clar, poate noi, politicienii, mai mințim, dar cifrele nu mint niciodată”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „PNL nu mai are nicio jenă, nicio măsură, nicio limită a bunului simț”

Liderul interimar al Partidului Social Democrat și-a exprimat revolta cu privire la modul în care membrii Guvernului Orban se raportează la fermieri. Acesta a afirmat că „PNL nu mai are nicio jenă, nicio măsură, nicio limită a bunului simț! Au avut grijă ca #păcănelele să primească scutiri de taxe și subvenții”.

„Pentru păcănele – DA ! Pentru fermieri – NU ! Iată pentru cine guvernează! PNL nu mai are nicio jenă, nicio măsură, nicio limită a bunului simț! Au avut grijă ca #păcănelele să primească scutiri de taxe și subvenții! În schimb, pentru agricultura românească singura lor grijă a fost contestarea la Curtea Constituțională a #LegiiPSD prin care sute de mii de fermieri ar fi primit #despăgubiri pentru culturile compromise de secetă! Asta după ce i-au trimis pe români să se îmbolnăvească peste hotare la muncă pentru agricultura altora!

Guvernul PNL consideră că agricultura nu are nevoie de ajutor, iar românii au de unde plăti alimente mai scumpe… Sunt relaxați, prietenii de la păcănele deja au fost ajutați….”, a declarat Marcel Ciolacu.

PNL, sinonim cu Păcănelele, Nesimțirea și Lăcomia!

Acesta este mesajul postat de reprezentanții social-democraților pe o rețea de socializare. Astfel, reprezentanții PSD consider că PNL își bate joc de „economie cu o inconștiență care sperie o țară întreagă“.

”Nu-i de ajuns că au cel mai mic pachet financiar anti-criză din Europa, nici bruma de bani promisă firmelor românești n-ajunge la timp să salveze locuri de muncă!

Își bat joc de economie cu o inconștiență care sperie o țară întreagă. Programul IMM Invest a devenit o fantomă în care nu mai crede nimeni. Chiar Orban și Cîțu l-au decredibilizat cât au putut. Să anunți acum două luni, în fața Parlamentului că 5.000 de firme au credite aprobate, iar azi să te lauzi că sunt… 4.700 – asta arată seriozitatea guvernării liberale! ”, scriu reprezentanții Partidului Social Democrat pe Facebook.

PNL, sinonim cu Păcănelele, Nesimțirea și Lăcomia: Își bat joc de antreprenori!

Social-democrații susțin că liberalii dau dovadă de cinism, bătându-și joc de antreprenorii români.

„Ce nu spun însă este că nici un sfert din fondurile acestui program nu au fost cheltuite. Iar dacă se merge în ritmul ăsta, nici la anul in iunie antreprenorii români nu vor vedea banii – cine o mai rezista până atunci. Cinismul este măsura tuturor deciziilor liberale. De aceea, când Parlamentul a dublat bugetul programului, au dat imediat ordonanță și au blocat aplicarea prevederii.

Acesta este PNL, partidul care spune că reprezintă clasa de mijloc, dar pedepsește chiar micii întreprinzători din România! Fiindcă PNL a ajuns azi sinonim cu Păcănelele, Nesimțirea și Lăcomia”, se mai arată în mesajul postat de social-democrați pe rețeaua socializare.

Starea de alertă, prelungită abuziv

Prelungirea abuzivă a stării de alertă de către PNL, eliminarea pensiilor speciale, bani pentru administrațiile locale și despăgubirile pentru agricultorii calamitați de secetă reprezintă principalele teme de atac pe care liderii social-democrați le folsoesc.

„PNL vrea abuziv să prelungească cât mai mult starea de alertă pentru că revenirea la normalitate ar înseamna că oamenii scapă de frica COVID 19 și văd dezastrul din economie”, spun reprezentanții PSD, care acuză PNL pentru minciună și furt.

“Liderii țării își mint fără jenă poporul în timp ce-i umblă în buzunare! Ministrul Sănătății a transformat noile măsuri de relaxare anunțate de președintele Franței în restricții cu care să-i sperie pe români. În epoca liberalizării globle a informației, doar un liberal de provincie mai poate crede că păcălește pe cineva răstălmacind scandalos declarațiile lui Macron.

 

De fapt, ministrul Nelu a copiat exemplul șefului său suprem de la Cotroceni, de acum două luni. Atunci, #Klaustrofobia instaurată printre români era prelungită cu exemple inventate despre infectări la școlile redeschise în Franța. Minciuna prezidențială a rezistat doar două zile, iar presa l-a făcut pe Iohannis să-și înghită pe nemestecate fake-news-ul“, aduagă reprezentanții PSD.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus că social-democrații vor depune moțiune de cenzură la adresa Guvernului Orban după încheierea stării de alertă.

Ciolacu s-a arătat nemulțumit de faptul că Guvernul Orban a trimis un document Parlamentului pentru prelungirea stării de alertă în România spre informare, și nu spre încuviințare. Astfel, liberalii evită votul în Parlament, în urma căreia hotărârea de Guvern ar fi putut fi modificată de PSD.

Adauga un comentariu