Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu îi cere lui Ludovic Orban să vină în fața Parlamentului să spună dacă a scăpat situaţia de sub control
Marcel Ciolacu îi cere lui Ludovic Orban să vină în fața Parlamentului să spună dacă a scăpat situaţia de sub control

Marcel Ciolacu îi cere lui Ludovic Orban să vină în fața Parlamentului să spună dacă a scăpat situaţia de sub control

29 iul. 2020, 07:51,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, îi cere lui Ludovic Orban să vină în fața Parlamentului să spună dacă a scăpat situaţia de sub control. Marcel Ciolacu susține că Guvernul este responsabil de organizarea alegerilor locale şi i-a solicitat premierului să vină în Parlament şi să spună dacă scrutinul poate fi organizat.

„Legal, responsabilii cu organizarea alegerilor sunt cei de la Guvernul României. Eu am transmis o scrisoare premierului Orban – şi domnul Robert Cazanciuc, preşedintele Senatului, a semnat cu mine scrisoarea – ca prim-ministrul să vină în faţa plenului reunit al Parlamentului şi să spună foarte clar dacă au scăpat situaţia de sub control şi vedem că s-au luat noi măsuri de restricţii“, spune Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu îi cere lui Ludovic Orban să vină în fața Parlamentului: Poate organiza alegerile în condiții de siguranță?

Liderul social democraților susține că pe lângă privilegii, Ludovic Orban trebuie să-și assume și responsabilității funcției de prim ministru și să spună foarte clar dacă alegeri se pot organiza sau nu în condiții de siguranță.

„Când vrei să guvernezi, să fii prim-ministru, ai şi beneficii de a sta în izolare la Vila Lac cu piscină, dar ai şi responsabilităţi. Responsabilitatea domnului Orban este clară: să vină să spună nu numai clasei politice, ci şi românilor dacă pot fi organizate alegeri, dacă pot fi deschise şcolile şi să dea lămuriri şi asigurări că românii vor merge în siguranţă, în ceea ce priveşte sănătatea lor, în ziua alegerilor. Este atributul Guvernului să organizeze alegeri, nu este atributul clasei politice”, a precizat Marcel Ciolacu.

Liberalii, depășiți de situația pandemiei de COVID-19

Președintele interimar al PSD crede că situaţia generată de pandemia de COVID-19 îi depăşeşte pe liberali și crede că ar fi „ o tâmpenie“ organizarea scrutinului în două zile.

„Situaţia a scăpat de sub control, românii nu mai au încredere în acest Guvern, acest Guvern este lipsit total de credibilitate şi din punctul nostru de vedere acest Guvern trebuie să plece”, menționează Marcel Ciolacu.

Nu poate dialoga cu cineva care îi racolează primarii

Liderul PSD a menționat că nu poate avea un dialog cu premierul Ludovic Orban deoarece șeful liberalilor încearcă să racoleze cu toate mijloacele primarii PSD din țară.

„Ce să vorbesc cu Ludovic Orban? El a adus infractori şi interlopi în Guvern care iau primarii PSD, îi duc la Compania Naţională de Investiţii, îi mint că le dau bani, dacă cumva primarii refuză şi după ce le fac aceste oferte de proiecte şi de bani, încep şantajul asupra lor”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Nu renunță la ideea moțiunii de cenzură

Liderul social democraților susține că nu renunță la ideea depunerii unei moțiuni de cenzură la adresa guvernului. Marcel Ciolacu anunţă că în mod „categoric” social-democraţii vor introduce în luna august moţiunea de cenzură la adresa Guvernului condus de Ludovic Orban.

Liderul PSD susţine că nu poate exista un „haos mai mare”, nici în ceea ce priveşte gestionarea crizei sanitare şi nici în ceea ce priveşte starea economiei. Ciolacu spune că s-au strâns deja 202 semnături pentru introducerea moţiunii.

Preşedintele interimar al PSD a afirmat că Guvernul liberal este „un eşec politic” şi anunţă că PSD nu va mai aştepta ieşirea din starea de alertă, ci va depune moţiunea de cenzură în cursul lunii august.

 „Au vrut să folosească politic această pandemie, atât au putut ei, şi în acest moment s-a ajuns la o lipsă totală de credibilitate. Lipsa de transparenţă din trecut şi faptul că trebuia de la început să testeze cât mai mulţi oameni a dus la această lipsă de credibilitate totală. Guvernul Orban este un eşec politic, cred că cel mai mare post decembrist, pentru că au făcut totul într-o logică electorală“, a spus Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`