National

 Liviu Marian Pop, Fost ministru al Educației la BZI LIVE: „Acesta este atacul baronilor manualelor pe sistemul de Educaţie. Atac început în 2010 şi avându-l ca instrument pe Funeriu”

Publicat: 07 mart. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
 Liviu Marian Pop Fost ministru al Educației la BZI LIVE Acesta este atacul baronilor manualelor pe sistemul de Educaţie. Atac început în 2010 şi avându-l ca instrument pe Funeriu
Liviu Marian Pop la BZI LIVE

Președintele interimar APP România și fost ministru al Educației, Liviu Marian Pop a discutat în emisiunea BZI LIVE de marți, 7 martie, despre cum principalele sindicate din învățământ anunță proteste în fața Guvernului, fiind nemulțumite de salariile mici.

Protestatarii cer în primul rând ca Guvernul să aplice integral prevederile Legii nr.153 din 2017, astfel încât toate categoriile de angajați din educație să-și primească salariul de bază prevăzut pentru anul 2022.

Liviu Marian Pop la BZI LIVE: „Aici este mult de lucru şi în acelaşi timp dezamăgitor pentru mine”

Liviu Marian Pop, președintele interimar APP România și fost ministru al Educației, a discutat la BZI LIVE despre cum angajații din sistemul de învățământ ies în stradă pentru a forța Guvernul să aplice integral o lege a salarizării dată acum şase ani. Sindicaliștii spun totodată că autoritățile au fost surde în fața problemelor lor, astfel că altă soluție nu mai au.

„Aici este mult de lucru şi în acelaşi timp dezamăgitor pentru mine. Dacă în 2017 am votat creşterea salariilor din învăţământ, uitaţi că nu este aplicată în totalitate această lege. Deci al doilea element foarte important, nu mai este de actualitate legea salarizării din 2017, pentru că între timp s-au mai întâmplat două lucruri: pandemia, s-a introdus foarte mult invatamantul online, lumea s-a schimbat după această pandemie, iar al doilea lucru, războiul din Ucraina, care indirect, afectează şi sistemul de Educaţie din România.

Gândiţi-vă că astăzi avem 30.000 de copii din Ucraina care au venit în România cu familiile lor. Şi sub o formă sau alta, ar trebui integraţi în sistemul de învăţământ.

Fapt pentru care, proiectele pe care le-am prezentat adineauri, am susţinut şi susţinem dublarea salariilor tuturor celor din învăţământ. Lucrul acesta trebuie făcut imediat, pentru că altfel, viitorul acestei ţări este compromis în totalitate. Nici măcar prin actualul proiect de lege nu se face acest lucru, se doreşte ca toate lucrurile să se întâmple în învăţământ, dar salarizarea se ţine pe loc.

Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă resursă umană slab pregătită, elevi slabi pregătiţi, fără calificări.. adică forţa de muncă ieftină în România şi în UE. Plătită ieftin.

Acesta este atacul baronilor manualelor pe sistemul de Educaţie. Atac început în 2010 şi avându-l ca instrument pe Funeriu. Şi apoi l-au dat jos şi pe domnul Câmpeanu, aceşti baroni ai manualelor, care au un singur motiv: să obţină câţi mai mulţi bani din Educaţia din România”, a spus Liviu Marian Pop.

Comentarii
  • Liviu Marian Pop, președintele interimar APP România și fost ministru al Educației, a luptat sa sustina plagiatul lui Ponta !

Adauga un comentariu