Legenda Nationalului iesean, actorul Petru Ciubotaru, nominalizat la Premiile Gopo 2017

Legenda Nationalului iesean, actorul Petru Ciubotaru, nominalizat la Premiile Gopo 2017

26 feb. 2017, 21:43
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:595037;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}
Maestrul Petru Ciubotaru, actor – societar al Teatrului National (TNI) Vasile Alecsandri Iasi, a primit nominalizarea „Cel mai bun actor într-un rol secundar”, într-un film de lung-metraj fictiune, în cadrul Premiilor Gopo 2017. „Nominalizarea este oferita pentru rolul «Viceprimar Bulai» din filmul «Bacalaureat», scenariul si regia – Cristian Mungiu.

Citeste si : Sase personaje, un singur actor: maestrul Petru Ciubotaru – VIDEO

Alaturi de Petru Ciubotaru joaca si Petronela Grigorescu, îndragita actrita a Nationalului iesean. În cursa pentru nominalizarile la Premiile Gopo 2017 au intrat oficial 21 de lung-metraje de fictiune, 15 documentare si 52 de scurt-metraje. Cea de a XI-a editie a Galei Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din România, va avea loc pe 21 martie 2017, în Bucuresti”, au transmis reprezentantii TNI. 

Citeste si : EXCLUSIV! SECRETUL grandios si fermecator al unui faimos BARBAT al Iasului. Nu ai fi crezut ca era capabil sa faca asa ceva in public – GALERIE FOTO
 

In 2014, marele actor Petru Ciubotaru a celebrat 50 ani de activitate dramatica de exceptie. A jucat in peste 250 de roluri, pornind de la Chirita lui Alecsandri, printre care Jeff in „Jocul de-a vacanta” de Mihail Sebastian, regia lui George Rafael din 1964, Dusty in „Vara si fum” de Tennessee Williams, in regia lui Crin Teodorescu din 1965 sau „Centurio” din opera „La Celestina” de Fernando de Rojas, Guvernatorul, in „Suflete moarte” de Bulgakov si dupa Nikolai Vasilievici Gogol sau Siward din „Macbeth” de William Shakespeare sau Piscik din „Livada de visini ” a lui  A. P. Cehov si in regia lui Alexander Hausvater.

Citeste si : Scena s-a intamplat in Iasi. Este pe prima pagina a ziarelor din Marea Britanie – GALERIE FOTO, VIDEO

Societar al TNI, nascut in 1939 la Ciurea – Iasi, el este absolvent al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica I. L. Caragiale din Bucuresti, promotia 1963, clasa prof. Alexandru Finti – George Rafael. Între 1963 si 1964 a fost actor al Teatrului Tineretului din Piatra Neamt. Din 1964 pâna în prezent este actor al Nationalului iesean, intre 1993 si 1997 ocupand functia de director.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *