Prima pagină » Local » Intoarcere spectaculoasa intr-un dosar de trafic de carne vie
Intoarcere spectaculoasa intr-un dosar de trafic de carne vie

Intoarcere spectaculoasa intr-un dosar de trafic de carne vie

02 mart. 2011, 23:39,
Sorin Pavelescu, în Local
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:210444;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ O tanara acuzata de trafic de persoane a fost condamnata ieri la inchisoare, dupa ce, in prima faza, a fost gasita nevinovata @ Unul dintre membrii retelei trebuie sa plateasca despagubiri de 40 mii euro unei victime

Judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au decis, ieri, desfiintarea unei sentinte prin care Tribunalul Iasi a decis achitarea unei tinere acuzate de comiterea infractiunii de trafic de persoane. Chiar daca initial Adelina Condurat a fost achitata, ieri, judecatorii instantei superioare i-au prescris o cura de trei ani de inchisoare cu executare in regim de detentie. Acesta a sustinut in repetate randuri ca este nevinovata, fiind singurul acuzat din dosar care s-a aflat in libertate pe parcursul procesului. Si in ceea ce-i priveste pe ceilalti acuzati din dosar, judecatorii Curtii de Apel au fost mult mai exigenti.

La Tribunal, Alin Rusu, fost Radu, a fost condamnat la sase ani si jumatate de inchisoare pentru proxenetism si trafic de persoane. Fratele acestuia, Ovidiu Radu, a primit sase ani, ca de altfel si Felix Raducanu, fost Radu. Cristinel Tanasa a fost condamnat la sase ani si trei luni de inchisoare. Prin sentinta de ieri, Felix Raducanu si Cristinel Tanasa au primit cate sapte ani de inchisoare. Acesta din urma trebuie sa plateasca si despagubiri de 40.000 euro uneia dintre partile vatamate.
Procurorii sustin ca membrii clanului Radu ar fi produs aproape 5 miliarde lei vechi din traficul de carne vie. Dupa ce au vazut ca se castiga bine, a intrat in joc si Adelina Condurat, sora celor doi, dar si un var de la Botosani. Trebuie mentionat ca pe cei trei frati ii chema initial Radu, insa si-au schimbat cu totii numele de familie pentru a nu ramane stigmatizati ca urmare a golaniilor facute in timp.

Cu mici intreruperi, reteaua ar fi functionat pana in anul 2008. Membrii clanului racolau fete sarace, care nu aveau dupa ce bea apa la parinti, sau prostituate invatate cu ideea de a fi protejate de un peste agresiv, carora le promiteau locuri de munca in strainatate. Fetele erau duse direct in Spania, intr-o regiune exotica, si obligate sa munceasca in folosul traficantilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *