Prima pagină » Actualitate » I-au taiat apendicele in timpul operatiei de cezariana. Tanara a murit la scurt timp – VIDEO

I-au taiat apendicele in timpul operatiei de cezariana. Tanara a murit la scurt timp – VIDEO

06 feb. 2015, 21:02,
Magda Olteanu, în Actualitate
I-au taiat apendicele in timpul operatiei de cezariana. Tanara a murit la scurt timp - VIDEO
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:480717;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Familia aduce acuzatii grave medicilor care au consultat-o pe Oana, o tanara care abia implinise 20 de ani si abia astepta sa-si stranga pruncul in brate @ Niciunul dintre medici nu a putut spune de ce a murit tanara @ Sotul a depus plangere la politie impotriva doctorilor

O tanara de 20 de ani s-a stins sub ochii medicilor, dupa ce a adus pe lume un copil perfect sanatos. Oana Acsinte a fost plimbata in patru spitale, si niciunul dintre medici nu a putut preciza de ce a murit aceasta tanara care si-a dorit enorm sa devina mama. Sotul, Andrei Acsinte, ii acuza pe medici ca si-au batut joc de sotia sa si niciunul dintre ei nu si-a facut datoria. Mai mult, Andrei Acsinte a depus o plangere la politie impotriva medicilor. Tanara gravida a fost internata pe 9 ianuarie la sectia de obstetrica-ginecologie de la Spitalul municipal din Husi, judetul Vaslui. Oana Acsinte avea o sarcina de 37 saptamani si sangera. Sarcina tinerei a fost urmarita de dr. Ovidiu Sandu de la spitalul din Husi, asigurandu-i permanent pe sotii Acsinte ca totul este foarte bine si nu exista niciun fel de problema. „Cand i-am spus dr. Sandu ca sotia sangereaza, a spus ca are prea mult sange si mai trebuie sa curga. In spital la Husi i-au dat paracetamol si dupa o saptamana au trimis-o la Maternitatea Cuza Voda din Iasi ca sa-i faca niste analize mai amanuntite. Femeile din salon au fost martore si mi-au spus ca nu i-au facut absolut nimic”, a declarat Andrei Acsinte.

Sotul aduce acuzatii grave medicilor

Tanara a fost transferata la Maternitatea Cuza Voda din Iasi pe 18 ianuarie cu sindrom febril, dupa cum a sustinut conducerea spitalului iesean. Imediat dupa internare gravida a fost dusa in sala de operatie pentru interventia de cezariana. Sotul sustine ca in timpul interventiei medicul i-a atins apendicele si asta a dus la producerea unei infectii iar sotia s-a prapadit. Operatia de cezariana a fost efectuata de dr. Irina Ciupilan. „Medicul de la maternitatea din Iasi mi-a spus ca operatia de cezariana este foarte complicata pentru ca fatul e in pozitie dreapta. In timpul operatiei, doctorita (dr. Irina Ciupilan – n.r.) s-a panicat si au preluat alti doi medici operatia. La necropsie s-a stabilit ca in timpul operatiei de cezariana a fost atins apendicele si au inchis-o asa. Ori medicii nu au observat ce au facut, ori au neglijat asta. Sotia a facut infectie si de aici a dat in septicemie. Niciun doctor nu stie de ce a murit sotia. Niciun doctor nu si-a facut datoria. Doctorul Sandu trebuia sa vada la ecograf daca exista probleme, iar medici de la Maternitatea Cuza Voda trebuiau sa fie mai atenti in timpul operatiei. Si-au batut joc de ea si la spitalul din Husi si la Maternitatea Cuza Voda”, a declarat Andrei Acsinte, sotul tinerei.

Maternitatea are alta varianta

Conducerea Maternitatii Cuza Voda din Iasi are o alta varianta. Oana Acsinte a avut o evolutie buna dupa operatia de cezariana, dar dupa trei zile a inceput sa faca febra care nu a cedat sub tratament medicamentos. Pacienta a fost transferata la Spitalul de Pneumoftiziologie unde medicii au descoperit ca are pleurezie (apa) la plamanul drept si au extras lichidul, dar febra a persistat. Pentru ca nu au putut depista cauza temperaturii crescute a corpului tinerei, medicii de la maternitate au transferat-o la Spitalul de Boli Infectioase unde Oana Acsinte a decedat. „Pacienta a fost internata la Husi cu infectie urinara, sindrom febril. In cursul interventiei de cezariana medicul obstetrician a constatat in cavitatea abdominala lichid de ascita (lichid in burta) ceea ce a impus si control chirurgical. Un medic chirurg s-a deplasat la maternitate si a observat ca una din trompele uterine este inflamata si a eliminat-o. Postoperator evolutia pacientei a fost foarte buna si a avut tratament cu antibiotice. Pe data de 22 ianuarie pacienta a prezentat febra si a mers la Pneumologie unde a fost depistata cu pleurezie dreapta. I-a fost extras lichidul, ulterior starea de sanatate a pacientei fiind stabila. Febra nu a cedat chiar daca pacienta era permanent sub tratament. Bolnava a fost supusa unui examen Computer Tomograf si s-a infirmat ca ar avea vreo problema abdominala, ginecologica. S-a decis transferul pacientei la Spitalul de Boli Infectioase. Persistenta febrei a fost de etiologie necunoscuta. Medicii legisti vor putea lamuri toate problemele”, a declarat dr. Anca Bivoleanu, purtator de cuvant la Maternitatea Cuza Voda din Iasi. Oana Acsinte va fi inmormantata astazi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
18 iulie 2024
18 iulie 2024