Utilizatorii de Revolut, din Iași, trebuie să știe mai multe detalii despre tranzacțiile făcute prin aplicație. Mihai Constantinescu, consultant financiar, oferă mai multe sfaturi pentru utilizatorii Revolut. În România, Revolut are aproape 4,3 milioane de clienți
Utilizatorii Revolut din România trebuie să știe că, la o simplă tranzacție, pot pierde sume importante. Este vorba de persoanele care folosesc aplicația Revolut pentru a face schimburi valutare. În România, Revolut are aproape 4,3 milioane de clienți. În anul 2024, aceștia au realizat peste 1 miliard de tranzacţii, în creştere cu 58% faţă de 2023, iar achiziţiile de bunuri şi servicii plătite cu cardul s-au majorat cu 57%, la 9,7 miliarde de euro.
Consultant financiar, sfaturi pentru utilizatorii Revolut din Iași
Ieșenii care au carduri Revolut și folosesc aplicația Revolut pentru diverse tranzacții trebuie să fie atenți mai ales la comisionul utilizat pentru a schimba bani. Mihai Constantinescu, consultant financiar, oferă mai multe sfaturi pentru utilizatorii Revolut care fac aceste schimburi valutare.
„Nu mai schimba bani cu Revolut, pentru că sunt printre cele mai mari rate de schimb din piață. Ai comision de 1% dacă schimbi peste 5.000 de lei, comision de 1% dacă schimbi în weekend, curs foarte mare pentru sume mici (dacă schimbi de ordinul zecilor de euro), curs mare pentru sume mai mari. Pierzi bani fără să îți dai seama! Ce poți face în schimb? Fă schimbul valutar la Happy Hour, adică la curs BNR – serviciu oferit de unele Bănci (UniCredit, Raiffeisen, Intesa). Înțeleg că au cursuri de schimb bune și la Salt Bank. Verifică întotdeauna cursul de schimb de pe piața interbancară și compară-l cu cel primit de la bancă. Pentru sume mai mari, sună la Trezoreria băncii și negociază cursul. Menționez că am pachetul Standard la Revolut. Ai grijă de banii tăi! Schimbări mici, făcute constant și pe termen lung, te duc mai aproape de obiectivele tale financiare”, susține Mihai Constantinescu, consultant financiar.
Au apărut modificări la posesorii de card Revolut, încă de anul trecut.
Ieșenii au primit mai multe mesaje de la Revolut
Recent, ieșenii cu datorii la stat au primit mai multe mesaje de la Revolut, prin care sunt anunțați că au conturile blocate. Aceștia au postat mesaje și pe grupurile de socializare, prin care îi atenționează pe utilizatorii de Revolut să își scoată banii din conturi, pentru că vor fi blocate dacă au datorii. Începând de anul trecut, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) poate pune poprire pe conturile de Revolut ale românilor, direct prin sucursala din România, odată cu introducerea IBAN-ului local românesc și finalizarea migrării conturilor. Reamintim că aplicația financiară Revolut are peste 4 milioane de utilizatori în România. IBAN-ul (International Bank Account Number) este un număr internațional de cont bancar, furnizat de către sucursala din România a băncii digitale europene Revolut Bank UAB (companie înregistrată în Lituania).
Din moment ce tot mai mulți clienți Revolut au primit astfel de mesaje, în cazul în care au datorii la stat, s-a finalizat migrarea conturilor începută în anul 2024. Utilizatorii au fost mutați pe sucursala românească, dar își păstrează cardurile și istoricul tranzacțiilor. Astfel, s-a modificat doar numărul IBAN pentru conturile în lei. Utilizatorii de Revolut, din Iași, trebuie să știe mai multe detalii despre tranzacțiile făcute prin aplicație, respectiv comisioanele percepute la schimbul valutar.
Nu este adevărat, au un curs bun dar sa nu schimbi în weekend ca opresc comision
Au curs de schimb mai mic decât orice bancă, comisioane mai mici in plus ai și alte avantaje, ai card virtual, card fizic plus card virtual de unică folosință cu care faci tranzacția și ești protejat , chiar dacă fură cineva datele lui nu îl poate folosi deoarece este anulat după prima tranzacție. Alt avantaj este că poți trimite bani cu telefonul la un alt posesor de Revolut instant. Dacă ai cardul Platinum Revolut beneficiezi de acces gratuit pe aeroport în spațiile de odihnă.
Face și pu lică ăsta recla mă la niște bănci de că- cat care îți iau comisioane chiar și la interogarea contului, la un extras de cont, pt orice rahat te comisionează, să nu mai spun de dobânzi.