Prima pagină » Actualitate » Farmacia Zafarm din Iasi, pericol public!
Farmacia Zafarm din Iasi, pericol public!

Farmacia Zafarm din Iasi, pericol public!

13 feb. 2012, 22:33,
Ionut Craciun, în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:269483;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Clientii Farmaciei Zafarm din Piata Unirii se pot imbolnavi, in loc sa se insanatoseasca @ Firma SC Zafarm SRL a fost gasita, inca o data, cu medicamente expirate, drept pentru care a primit o amenda de 10.000 de lei @ Punctele de lucru din Dacia si din Piata Unirii ale firmei au mai fost controlate si amendate, pentru o serie lunga de nereguli, printre care vanzare de produse expirate si munca la negru

O farmacie din Iasi a fost depistata de Protectia Consumatorilor comercializand medicamente cu termenul de valabilitate modificat. Iesenii au cumparat medicamente expirate de la Farmacia SC Zafarm SRL, din Piata Unirii, pana cand Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Iasi a efectuat un control la punctul de lucru al societatii. Comisarii au descoperit, in urma unei reclamatii primite, 15 tipuri de medicamente care aveau sterse marcajele producatorului, ce trebuiau sa furnizeze informatii despre numarul lotului, seria si data expirarii. Printre medicamentele gasite in neregula se numara Diclofenac, Clorgeniramin, Hepaton si Multivitamine Eurovite. Pe ambalajele acestor produse s-a gasit aplicata data expirarii, 7 septembrie 2014, printr-o stampila facuta de altcineva decat producatorul. Potrivit legislatiei in vigoare, modificarea termenului de valabilitate, inscris pe produs, eticheta sau ambalaj, este strict interzisa. In urma constatarii acestor neregului, comisarii CJPC Iasi au sanctionat contraventional Farmacia SC Zafarm SRL cu o amenda in valoare de 10.000 de lei. De asemenea, a fost dispusa masura confiscarii tuturor medicamentelor cu termenul de valabilitate modificat.

Nu e prima data cand unitatea farmaceutica ieseana a fost amendata pentru vanzarea de medicamente expirate. Anul trecut, CJPC Iasi a amendat aceeasi farmacie cu 6.000 de lei pentru ca vindea Colebil, balsam de corp si ceara epilatoare cu termenul de valabilitate depasit cu peste un an si pastile de slabit expirate de aproximativ o luna.

La Farmacia Zafarm din cartierul Dacia, Inspectoratul Teritorial de Munca Iasi a descoperit mai multe nereguli. In 2008, o studenta de la Facultatea de Farmacie, care lucra ilegal acolo, a vandut medicamente pentru adulti in tratamentul copiilor, fara a avea dreptul sa elibereze retete. In afara de acest lucru, tanara a fost reclamata ca nu elibereaza intotdeauna bon fiscal si ca lucreaza sub influenta bauturilor alcoolice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *