Prima pagină » Actualitate » EXCLUSIV! Director de spital demis dupa o ancheta BZI – FOTO

EXCLUSIV! Director de spital demis dupa o ancheta BZI – FOTO

11 mart. 2012, 19:44, 2 ,
Constantin Mazilu în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:274805;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ In urma dezvaluirilor din cotidianul BUNA ZIUA IASI, legate de faptul ca directorul Spitalului Militar, Corneliu Botez, nu poate justifica averea uriasa pe care a acumulat-o, Ministerul Apararii a luat masuri @ Corneliu Botez a fost chemat la „raport”, iar dupa ce a fost luat la intrebari, simtind ca va fi dat afara, a demisionat @ Deocamdata, ministerul nu a desemnat un inlocuitor

Dupa saptamani intregi de tacere, perioada in care cotidianul BUNA ZIUA IASI  a publicat o serie de articole legate de afacerile dubioase ale directorului Spitalului Militar, Corneliu Botez, Ministerul Apararii a decis sa ia masuri. La sfarsitul saptamanii trecute, Botez a fost chemat „la raport” de reprezentantii Ministerului Apararii, iar dupa ce a fost luat la intrebari, simtind ca va fi dat afara, a decis sa-si dea demisia. Masurile luate survin la o saptamana dupa ce ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a declarat jurnalistilor cotidianului BUNA ZIUA IASI ca va lasa celelalte institutii ale statului, respectiv Agentia Nationala de Integritate si Directia Nationala Anticoruptie, sa finalizeze o ancheta la Spitalul Militar, adaugand in acest context ca nu va lua masuri suplimentare. Gabriel Oprea a facut declaratiile cu ocazia sedintei de Guvern care a avut loc la Iasi in urma cu o saptamana. Deocamdata, Ministerul Apararii nu a desemnat un inlocuitor la conducerea Spitalului Militar Iasi. Potrivit unor surse, noul director va fi desemnat la inceputul acestei saptamani.

Avere uriasa

Chiar daca si-a dat demisia, Corneliu Botez nu a scapat de necazuri. Ancheta Agentiei Nationale de Integritate cu privire la modul in care si-a acumulat averea nu a fost inca finalizata. Cotidianul BUNA ZIUA IASI a aratat ca Botez nu-si poate justifica veniturile uriase adunate in ultimii zece ani. El locuieste intr-o casa situata pe strada Morilor nr. 24-25. Botez a cumparat la data de 16 mai 1996, de la o familie, suprafata de 450 de metri patrati, platind 10 milioane de lei. Familia respectiva obtinuse de la Primaria Iasi, in anul 1993, o autorizatie de constructie pentru o casa cu doua nivele, de tip duplex, o locuinta lipita de alta locuinta. Avand in vedere ca Botez a cumparat terenul in 1996, autorizatia trebuia reinnoita. Nu a facut acest lucru si a ridicat, in schimb, o casa ce are la parter 109 metri patrati utili, iar la etaj 119. Ea a fost intabulata abia in anul 2008, cand, probabil, a fost finalizata. In fata acestei case se afla o cladire de birouri si depozite in care-si desfasoara activitatea niste firme, pentru care nu a fost eliberata vreo autorizatie de constructie. Imobilul acesta are, de asemenea, doua nivele si 400 metri patrati utili.

Familia Botez mai detine o casa pe strada Morilor 21. Este o vila destul de mare. Cu toate acestea, imobilul nu figureaza in evidentele Primariei Iasi ca fiind construit in baza vreunei autorizatii. Putin mai incolo, adica pe strada Morilor nr. 2, Botez a ridicat o cladire de 800 metri patrati utili. Istoria acestei cladiri, care include printre altele si faptul ca a fost ridicata fara autorizatie, a fost redata in mai multe randuri, in ultima perioada, de cotidianul BUNA ZIUA IASI. Reamintim ca pentru ea, Botez a primit in 2007 autorizatie de constructie pentru a ridica o cladire cu doua nivele, adica parter plus etajul unu. In 2008, a zidit, de fapt, o cladire cu patru nivele, nerespectand astfel autorizatia de constructie. Urmare a unei plangeri depuse de cetateni, Primaria amendeaza proprietarii cladirii cu 30 de milioane de lei vechi pe 18 aprilie 2008, iar un an mai tarziu, adica pe 26 martie 2009, municipalitatea solicita instantei sa aprobe demolarea cladirii. Dupa numai cateva luni, municipalitatea a eliberat autorizatie de constructie. Asta in conditiile in care cladirea nu are nici un loc de parcare si nici nu respecta distanta fata de vecini.

Pe 12 iulie 2001, Corneliu Botez a cumparat pe strada Iancu Bacalu nr. 43-45 o casa, compusa din camera de bucatarie si cerdac. De asemenea, a luat si terenul aferent, in suprafata de 468 de metri patrati. Pentru toate acestea a platit, in 2001, suma de 100 de milioane de lei vechi. In anul 2008, familia Botez a solicitat de la Primaria municipiului Iasi autorizatie pentru demolarea casei, dar nu si autorizatie de constructie dupa aceea. Iar acum noua cladire are trei corpuri. Nu a fost emisa autorizatie nici macar pentru o bucatica din noul imobil. Asta in conditiile in care, in prezent, in aceasta cladire functioneaza resturantul Club M.

In anul 2000, Corneliu Botez a mai cumparat cu 50 de milioane de lei vechi o casa pe strada Pavlov nr. 6. A demolat-o, iar in loc a ridicat o cladire cu trei nivele, cu o suprafata utila de circa 450 de metri patrati. Este vorba despre cladiri care, impreuna, valoreaza zeci de miliarde de lei. Asta in conditiile in care veniturile anuale, realizate „legal”, ale acestui medic nu depasesc 1 miliard de lei. De exemplu, in 2010, Corneliu Botez a obtinut venituri totale de 93.466 de lei, din care 75.219 din salarii, iar diferenta, 18.247 de lei, din dobanzi, depozite pe care le detine la doua banci comerciale.

Comentarii
  • N-ar strica sa-l ia in vizor si pe Stoenescu si modul in care a ocupat nevasta’sa postul de asistent sef.

  • N-ar strica sa-l ia in vizor si pe Stoenescu si modul in care a ocupat nevasta’sa functia de asistent sef

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`