Actualitate

Episcopul Sălajului, infectat cu COVID-19, internat într-un spital din Cluj

Publicat: 03 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Episcopul Sălajului infectat cu COVID-19 internat într-un spital din Cluj
Episcopul Sălajului, Petroniu Florea

Episcopul Sălajului, Petroniu Florea, a fost confirmat cu COVID-19. Episcopul Sălajului este internat într-un spital din Cluj, starea lui de sănătate fiind medie, potrivit purtătorului de cuvânt de la Epsicopia Sălaj.

„Preasfințitul a fost infectat cu COVID-19, iar de vineri a fost internat inițial la Zalău, iar acum se află în Cluj pentru tratament și monotorizare. Potrivit medicilor, starea de sănătate este una medie”, a declarat Claudiu Nichia, consilier și purtător de cuvânt în cadrul Episcopiei Sălajului.

Nu se știe cum s-a infectat cu coronavirus Episcopul Sălajului

În cazul Episcopului Sălajului, nu se cunoaște sursa infectării, deoarece Sălajul are rata de infectare de peste 5 la mia de locuitori. Doar doi angajați ai Episcopiei au intrat la izolare, după ce au avut contact direct cu Preasfințitul Petroniu Florea.

„În Sălaj, rata infectărilor este una foarte ridicată, prin urmare nu știm care a fost sursa de infectare. În cazul anagajaților Episcopiei, așa cum prevede legea, toți cei care au intrat în contact direct cu el, vor intra în izolare pentru 14 zile. În momentul de față sunt 2 persoane care se află la izolare la domiciliu. Nu știm dacă sunt infectați sau nu, dar nu prezintă simptome”, a adăugat consilierul Episcopiei.

Sălaj, primul județ care a trecut peste 5 ca incidență a infectărilor

Autoritățile din Sălaj iau în calcul interzicerea circulației pe timp de noapte, după ce județul a depășit 5 cazuri la mia de locuitori, spune prefectul Virgil Țurcaș, care adaugă că este o realitate „faptul că în rândul populației există un rezervor de virus”.

Întrebat despre măsurile care se impun de acum încolo, prefectul Virgil Țurcaș a spus că în județ sunt aplicate măsurile prevăzute la nivel național, dar nu se mai confruntă cu focare, ci cu o transmitere comunitară masivă.

„Trebuie să ținem cont de câteva aspecte foarte importante. Avem trei UAT-uri care reprezintă orașe și au o pondere foarte importantă în populația județului. Mă refer la Jibou, Cehu Silvaniei și Zalău, unde avem o incidență foarte ridicată, între 8 și 10 la sută. Trebuie să controlăm acolo”, a declarat prefectul Virgil Țurcaș.

„Faptul că în rândul populației avem un rezervor de virus este o realitate”, a adăugat Virgil Țurcaș.

Stareţul Mănăstirii Partoş a murit la 42 de ani, din cauza COVID-19!

Stareţul Mănăstirii Partoş din Timiş, părintele Varlaam, a murit după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19, la vârsta de 42 de ani.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a mânăstirii, în noaptea de luni spre marți. Stareţul Mănăstirii Partoş din Timiş, părintele Varlaam era internat în stare foarte gravă la Terapie Intensivă la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara de mai multe zile, după ce s-a infectat cu coronavirus în urmă cu aproape trei săptămâni.

Cunoscut drept Padre, părintele Varlaam, stareţul Mănăstirii Partoş din Timiş, era unul dintre cei mai iubiți preoți din Timiș, ajutând de ani buni o mulţime de copii din familii sărmane, cărora le-a purtat de grijă şi îi învaţa carte, scrie opiniatimisoarei.ro. Preotul a anunțat pe 15 octombrie că s-a infectat cu noul coronavirus și le recomanda oamenilor să respecte măsurile sanitare, precum purtatul măștii.

Adauga un comentariu