Actualitate

Donald Trump cedează, oficial, preşedinţia SUA! Ultimul său discurs la Casa Albă – VIDEO

Publicat: 20 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Donald Trump cedează oficial preşedinţia SUA Ultimul său discurs la Casa Albă - VIDEO
Donald Trump

Președintele SUA, Donald Trump, a avut un discurs de rămas bun înainte de a părăsi funcția, spunând: „Am făcut ceea ce am făcut – și multe altele”. Acesta este ultimul discurs la Casa Albă înainte de a ceda președinția lui Joe Biden.

Într-un videoclip postat pe YouTube , el a spus că și-a asumat „bătăliile dure, cele mai grele lupte … pentru că asta m-ai ales să fac”. Trump încă nu a acceptat pe deplin rezultatul alegerilor din noiembrie anul trecut, pe care l-a pierdut în fața democratului Joe Biden.

Ce a spus Donald Trump în ultimul său discurs la Casa Albă

Trump însuși a fost acuzat pentru „incitare la insurecție” în urma atacului de la Capitoliu și va fi judecat în Senat după ce va părăsi funcția. Dacă ar fi condamnat, i s-ar putea interzice statul în funcții publice.

El este primul președinte din istoria SUA care este acuzat de două ori. La primul său proces, el a fost eliberat de acuzațiile legate de relațiile cu Ucraina de către majoritatea din propriul său partid republican.

Violența motivată politic a umbrit numărul crescând al pandemiei de coronavirus, în care au murit peste 400.000 de americani și 24 de milioane au fost infectați .

În mesajul său, dl Trump a spus că administrația sa a construit „cea mai mare economie din istoria lumii”.

Piețele bursiere din SUA au revenit din cauza pandemiei coronavirusului, cu indicele Nasdaq puternic în tehnologie în creștere cu 42% în 2020, iar S&P 500 mai larg cu 15%.

Cu toate acestea, restul economiei se confruntă mai mult cu o luptă. Angajatorii au tăiat locurile de muncă în decembrie, punând capăt unui șir de câștiguri de locuri de muncă. Vânzările cu amănuntul au scăzut în ultimele luni, în timp ce cererile de șomeri cresc.

„Agenda noastră nu a fost despre dreapta sau stânga, nu despre republican sau democrat, ci despre binele unei națiuni și asta înseamnă întreaga națiune”, a spus Trump.

El părăsește funcția cu un rating de aprobare de 34%, un record minim pentru un președinte care pleacă. Donald Trump, în discursul său de adio de 20 de minute, a declarat că administrația sa a făcut ceea ce a făcut și multe altele .

Care au fost cele mai mari realizări în mandatul lui Donald Trump

Putem spune că unele dintre cele mai mari realizări din mandatul lui Donald Trump sunt reducerile de impozite, restituiri de reglementare, războaiele comerciale cu China, acordurile diplomatice în Orientul Mijlociu dar şi construirea a aproximativ 640 de km de zid la graniţa cu Mexic.

Totuşi, un lucru memorabil a fost întâlnirea lui Donald Trump cu Kim Jong Un. După patru ani de norme și tradiții spulberate, de a-și întoarce așteptările de comportament prezidențial, Trump lasă guvernul SUA schimbat – fundamental și, poate, ireversibil.

Aceasta, cel puțin, a fost o promisiune făcută și o promisiune respectată.

Adauga un comentariu