Prima pagină » Actualitate » DESTAINUIRILE au fost facute chiar de catre mire. Este vorba de nunta ANULUI, la Iasi – GALERIE FOTO, VIDEO

DESTAINUIRILE au fost facute chiar de catre mire. Este vorba de nunta ANULUI, la Iasi – GALERIE FOTO, VIDEO

20 ian. 2017, 21:36,
Valentin Hutanu, în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:589884;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}
@ In prim-planul acestui eveniment, derulat la Iasi si care a implicat unele dintre cele mai mari si spectaculoase personalitati ale momentului, este un personaj de legenda in toata Romania din ultima jumatate de secol @ Acesta a organizat o petrecere de nunta de-a dreptul senzationala, chiar acasa la mama sa @ Totul a fost de pomina si a marcat o intreaga generatie de actori @ Detaliile au fost dezvaluite chiar de catre mire 
 
Ieri seara, Ateneul din Iasi a gazduit spectacolul „Stelele Revistei”, a carui reteta de succes este deja cunoscuta, un veritabil cocktail alcatuit din cele mai bune momente artistice ale spectacolelor Teatrului de Revista Constantin Tanase din Bucuresti. Piesa, jucata cu casa inchisa, a insumat aproape trei ore de muzica, dans, umor de cea mai buna calitate si buna dispozitie, ce-l are in prim-plan pe actorul Alexandru Arsinel, directorul Teatrului Constantin Tanase. Alaturi de hatrul Arsinel a jucat si cunoscuta Stela Popescu, alaturi de Ana Maria Donosa. 

Citeste si : EXCLUSIV! Cea mai frumoasa si SPECTACULOASA poveste de succes a unui profesor de la Universitatea Cuza – GALERIE FOTO, VIDEO
 

A invitat tot teatrul, la Iasi, la petrecerea de nunta 
 
Dincolo de toate acestea, tot ieri si prin sprijinul managerului de la Ateneul din Iasi – Andrei Apreotesei, cei doi mari actori ai tarii au facut si o serie de marturisiri speciale pe care le au fata de Iasi. Cele mai savuroase au fost cele ale lui Alexandru Arsinel, actor ce si-a petrecut tineretea in fosta capitala a Moldovei.

„Eu, de la Dolhasca mea natala, am ajuns direct la Iasi, unde tata dorea sa ma dea la Facultatea de Constructii. Totusi, in anii ’50, eu faceam figuratie atat la Opera, cat si la Nationalul iesean. Era clar ca, provenind dintr-o familie de ceferisti, soarta mea era sa urmez aceasta cale, insa cand a aflat tatal meu ca pot castiga mai mult ca actor, m-a incurajat sa dau la teatru… Asa am ajuns actor si, chiar daca nu-mi mai aduc aminte, prima mea prezenta pe scena, facand figuratie, a fost chiar la Ateneul din Iasi. Dincolo de asta, as vrea sa rememorez o amintire extraordinara a mea cu Iasul. Dupa ce m-am casatorit, i-am chemat pe toti colegii mei de la Constantin Tanase din Bucuresti, la Iasi, acasa la mama, pentru a sarbatori frumosul si marele meu moment. Imi aduc aminte cum mama, in curte, a facut intr-o oala mare sarmale, sarmale de care si acum unii colegi imi spun ca au fost cele mai bune pe care le-au mancat… A fost o nebunie, erau cred ca vreo 40 de invitati si a fost o petrecere de pomina”, isi reaminteste Arsinel. 

Citeste si : Ateneul Iasi aduce in aceasta saptamana alte spectacole extraordinare
 

Scena emotionanta, acasa la sora sa 
 
Pe de alta parte, Alexandru Arsinel isi aduce aminte de un moment cumplit pe care l-a trait tot la Iasi, chiar acasa la sora sa. „Da, mai e un alt moment de emotie pentru mine… Inainte de 1989, am venit intr-un an la sora mea, care traia la Iasi, in Copou, pe strada Aurora… Pe atunci era o mare problema legata de faptul ca nu se gasea carne deloc… Si, la masa fiind, o intreb de ce nu a pus si ea ceva din carne iar ia mi-a spus ca nu are! Apoi, vazand in frigider ca are, taman in congelator, doua batoane de salam, aceasta a izbucnit in lacrimi si mi-a spus ca nu are carne si ca a pastrat-o pentru a face sarmale la Craciun. Si acum imi dau lacrimile cand imi aduc aminte de acea scena. Apoi, in tineretea mea, noi eram baieti de Copou si incingeam numeroase batai, doar ca foloseam pumnii sa ne aparam, iar o regula importanta era sa nu avem cutite”, a mai povestit marele actor.  
 
Bun prieten cu legenda Nationalului iesean, Petru Ciubotaru 
 
Pe de alta parte, Arsinel a fost, inca din tinerete, si a ramas si pana acum, un foarte bun prieten cu legenda Nationalului iesean, Petru Ciubotaru. „Da, amandoi fiind tineri, am strans o prietenie cu Petru Ciubotaru, mare actor al Nationalului iesean. Amandoi faceam figuratie pe atunci si, pana acum, am legat o prietenie speciala si aparte. Auzind ca vin la Iasi, m-a sunat si mi-a spus ca va veni la spectacol, lucru care mi-a creat o emotie aparte”, a conchis Arsinel.

De reamintit ca acesta s-a nascut la 4 iunie 1939, la Dolhasca, Baia, azi Suceava, si ca este un actor român de comedie, care a contribuit la teatrul de revista, televiziune si film. Este director al Teatrului de Revista Constantin Tanase din Bucuresti. Încurajat de mama sa, se prezinta la examenul de admitere la Facultatea de Teatru din Bucuresti. În 1960 a fost ales sa prezinte alaturi de colega sa de la acea vreme, Cici Dumitrache, un spectacol televizat, regizat de marele Valeriu Lazarov, care îi reunea pe studentii de la Actorie, Regie si Conservator. A fost prima sa întâlnire cu divertismentul si cu Televiziunea.

Citeste si : Spectacol magic pentru copii, la Ateneul din Iasi! Micutii se vor amuza copios

Avea sa fie o dragoste reciproca, la prima vedere, care dureaza de peste 55 de ani. La absolvirea facultatii, promotia 1962 – Constantin Diplan, Camelia Zorlescu, Misu Dobre, Harry Baranga, Harry Zomenov, Ion Fiscuteanu, Mihai Gingulescu si Ion Andrei – pleaca la Târgu Mures, unde se deschide sectia româna la Teatrul Maghiar.

În 1964, da concurs la Teatrul de Revista Constantin Tanase, joaca alaturi de Mircea Crisan, Puiu Calinescu, Horia Caciulescu, Ion Antonescu-Carabus, Zizi Serban, Mihai Ciuca, Elena Burnaz, cuplurile Horia Serbanescu – Radu Zaharescu sau Nicu Constantin – Alexandru Lulescu, în spectacole de teatru de revista, si face cuplu pe scena cu Stela Popescu (pana astazi – n.r.), dând viata cupletelor scrise de Puiu Maximilian. 

 
Citeste si : Sase personaje, un singur actor: maestrul Petru Ciubotaru – VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *