National

Companiile românești își mută conturile de la băncile austriece. Ce a transmis ministrul Sorin Grindeanu – VIDEO

Publicat: 13 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Companiile românești își mută conturile de la băncile austriece. Ce a transmis ministrul Sorin Grindeanu - VIDEO
Sorin Grindeanu spune că nu a cerut o astfel de măsură, dar că o consideră una de bun augur

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că marile companii din subordinea sa își vor muta conturile de la băncile austriece din România. Grindeanu spune că nu a cerut o astfel de măsură, dar că o consideră una de bun augur! E vorba de o mișcare amplă de boicotare a Austriei, după ce țara ne-a blocat accesul la Schengen.

„Am fost anunțat ca ministru și nu doar CNAIR, CFR și Administrația Porturilor Constanța, cei care aveau toate conturile la aceste bănci m-au anunțat că vor face diligențele să să se mute la o bancă românească, eu cred că e mai bine așa. Nu doar CNAIR, ci și alte companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor, fie că vorbim de Portul Constanța, fie că vorbim de aeroportul din București și toate celelalte, pentru că au găsit condiții mai bune la CEC. Este o explicație cât se poate de simplă”, a spus Sorin Grindeanu.

O mare companie de stat și-a mutat banii dintr-o bancă austriacă

Austria și-a folosit dreptul de veto pentru a bloca aderarea României la spațiul Schengen, iar acum încep să apară și primele consecințe. Compania Naţională de Drumuri a decis să îşi mute banii din conturile Băncii Comerciale Române, deţinută de grupul Erste.

CNAIR rula prin intermediul BCR cel puțin 12 miliarde de lei anual, iar acum se mută spre o altă bancă.

„Am luat în calcul mutarea conturilor companiei către o altă bancă pentru a încerca să găsim o variantă mai bună pentru CNAIR. Este o decizie adminstrativă a noastră. Nu trebuie să-ţi ţii toate ouăle într-un singur coş.”, a spus Cristian Pistol, șeful CNAIR.

Adauga un comentariu