Local

Ce se întâmplă cu un om care nu crede în Dumnezeu? Părintele Calistrat Chifan: „Prima mărturie o avem în Sfânta Scriptură” – VIDEO

Publicat: 23 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce se întâmplă cu un om care nu crede în Dumnezeu Părintele Calistrat Chifan Prima mărturie o avem în Sfânta Scriptură - VIDEO
De-a lungul vieții, cu toții trecem prin una sau mai multe perioade dificile.

Părintele Calistrat Chifan a dezvăluit, în emisiunea BZI LIVE, ce se întâmplă cu un om care nu crede în Dumnezeu. Îndrăgitul duhovnic de la Mănăstirea Vlădiceni, din județul Iași, a explicat ce putere poate avea Dumnezeu, dacă ne lăsăm viața în mâinile Lui.

Un om care nu crede în Dumnezeu este un om singur și nu din punct de vedere social, ci singur în fața nenorocirilor, în fața incorectitudinii, în fața bolii. Un om, care crede că Dumnezeu nu există, nu are niciun ajutor, niciun umăr pe care să plângă atunci când viața este nedreaptă, niciun sprijin. El nu poate avea o viață fericită și liniștită, până când nu-L acceptă pe Dumnezeu și nu crede în El.

Ce se întâmplă cu un om care nu crede în Dumenzeu? Iată ce spune părintele Calistrat Chifan

Părintele Calistrat susține că un om care nu crede în Dumnezeu poate să facă tot felul de tratamente, să discute cu cei mai cunoscuți medici, să treacă prin tot felul de operații și să colinde numeroase țări, fără să obțină vreun răspuns pentru boala lui. Fără credință, omul este singur în fața vieții și neputincios în fața bolii.

„Haideți să vă spun ce se întâmplă cu un om care nu crede în Dumnezeu. În primul rând, prima mărturie o avem în Sfânta Scriptură: „Doamne, pătimesc de 12 ani, am cheltuit toată averea prin doctori și nu am folosit nimic, dar când m-am atins de poala hainei Tale m-am vindecat.” Avem bani, umblăm prin chimioterapii, prin tot felul de tratamente, prin tot felul de operații, prin tot felul de medici buni, prin tot felul de specialiști, țări străine. Ați văzut, umblă lumea de la un capăt al pământului, că-i Austria, că-i Germania, că-i America, că-i Oxford, că-i Danemarca, că-i Elveția, că-i Finlanda, că-i Olanda. Lumea, cum aude de un doctor specialist pe ceva, e acolo. Ai tocat toți banii, poți să stai un an în perfuzii, doi în perfuzii, patru în perfuzii, cinci în perfuzii și totuși să nu ai un rezultat.”, a declarat părintele Calistrat Chifan, pentru BZI LIVE.

Pilda copilului care și-a găsit sfârșitul la vârsta de 9 ani

Părintele Calistrat Chifan a povestit întâmplarea tragică prin care a trecut fiul unor oameni din Arad. Deși avea doar 9 ani, el suferea de o boală cruntă, care i-a curmat viața. Răpuși de durere, părinții copilului păreau să renunțe, să se cufunde în durere și să uite de Dumnezeu. Dar, la sfatul părintelui Calistrat, cei doi au început să privească viața cu optimism. Femeia a rămas, din nou, însărcinată, de data aceasta cu doi copii frumoși, o fată și un băiat. Chiar dacă nu au uitat de durerea prin care au trecut, și-au format o nouă familie și nu și-au pierdut credința în Dumnezeu.

„Am doi băieți frumoși de la Arad, două scumpete de oameni, aveau un băiat frumușel, au investit tot sufletul în el și copilul a făcut o boală cruntă și pe la 9 ani mama era distrusă mai mult nu de moartea pruncului, ci de tinerețea lui, că la 9-10 ani s-a întâmplat asta și a trebuit să moară, nu mai avea așți copilați. Și mai mult o durea sufletul, că și doctorul a zis: „Puteți să mă îmbrăcați în bani, puteți să mă înveliți în bani, eu vă spun adevărul. Copilul ăsta, afară de o legumă nutrită cu seruri, e o făptură vie, ca o frunză pusă într-un acvariu cu apă, care nu se veștejește, altceva nu scoateți din el. Haideți, vă rog, dați o semnătură, să întrerupem aparatele, că pur și simplu îl chinuim.”

Și, ca părinți, i-au curmat suferința, că nu puteau să îl țină o veșnicie în mațele alea, că înainte și înapoi nu era nicio șansă. Ea era, săraca, supărată foc și mai și hulea, că de ce i-a făcut Dumnezeu așa, că dacă nu este Dumnezeu. Și i-am zis așa: „Domniță, ești o femeie frumoasă și tânără. Daca mata continui așa, într-unan, doi, te duci lângă fiul tău și n-ai rezolvat nimic. Hai liniștește-te, oprește-te, hotărăște-te.”, a mai spus părintele Calistrat Chifan.

Adauga un comentariu