Prima pagină » Actualitate » Ancheta bomba la DIICOT Iasi! A devenit cel mai smecher interlop iesean! Ieri s-a aflat totul! FOTO

Ancheta bomba la DIICOT Iasi! A devenit cel mai smecher interlop iesean! Ieri s-a aflat totul! FOTO

22 sept. 2015, 21:37,
Catalin Boacna, în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:518422;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Procurorii de la DIICOT Iasi au reusit sa anihileze reteaua pusa la punct de cel mai smecher interlop aparut in ultimii ani @ Barbatul a ajuns cunoscut prin cruzimea cu care isi umilea victimele @ Desi este dat in urmarire generala, a pus la cale o noua afacere din care sa scoata bani: traficul de imigranti @ Trei arabi si un iranian au fost gasiti in timpul flagrantului organizat in Iasi @ Trei dintre locotenentii lui Marian Plugaru au fost arestati aseara, iar alti doi au fost lasati in libertate

Numele acestui individ parea necunoscut in mediul intelop iesean. A fost mediatizat pentru prima data in decembrie 2010, atunci cand a fost retinut de procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi pentru trafic de migranti si constituire de grup organizat. Era considerat liderul uneia dintre cele mai dure retele de crima organizata din Romania. Spre exemplu, a pus o victima sa-si sape singura groapa in padure la Ciric. Dupa cateva luni de arest preventiv, a fost eliberat, insa si-a continuat activitatea in domeniul crimei organizate. A pus bazele unei retele de trafic de tigari din Republica Moldova.

Reteaua a fost destructurata in 2015, insa nu a mai fost de gasit. A fost emis un mandat de arestare preventiva in lipsa. Este vorba de Chirila Marian Plugaru, de 35 ani. Desi are de executat o pedeapsa de 12 ani de inchisoare si este cautat si in alt dosare penale, Plugaru a aparut ieri din nou in peisaj. De data asta, procurorii de la DIICOT il acuza ca a pus bazele unei noi retele de traficanti de migranti. Nu l-a interesat deloc de faptul ca este dat in urmarire generala si ca este cautat zi si noapte de oamenii legii. A reusit sa convinga alti trei tineri sa transporte emigranti arabi catre vestul Europei. Ieri dupa amiaza, partenerii de afaceri ai acestuia au fost dusi in fata judecatorilor de la Tribunalul Iasi pentru a fi arestati preventiv. Locotenentii lui Plugaru erau urmatorii: Adrian Voica, Mihail Manic si Tudor Sirbu. Ceilalti doi membri ai retelei au fost lasati in libertate.

Seful DIICOT Iasi: „I-au racolat prin promisiunea trecerii frontierei de stat în România”

Acest dosar a pornit de la informatiile venite din partea lucratorilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi. Politistii ieseni au colaborat foarte bine si cu cei de peste Prut pentru anihilarea acestei retele.” În cauza, exista suspiciunea rezonabila ca, începând cu luna septembrie 2015, inculpatul Plugaru Chirila Marian, persoana condamnata definitiv la pedeapsa închisorii de 12 ani pentru comiterea de infractiuni din sfera criminalitatii organizate si care se sustrage executarii pedepsei, a initiat si constituit o grupare infractionala organizata în scopul comiterii infractiunii de trafic de migranti, pentru a obtine importante beneficii materiale”, au declarat procurorii din cadrul DIICOT Iasi.

„Membrii grupului, format din 5 cetateni romani si din Republica Moldova, cu varste cuprinse intre 20 si 52 ani, aveau rolul de a prelua imigrantii intrati in Romania de pe teritoriul Republicii Moldova si de a-i transporta pana la frontiera de vest, primind in schimbul activitatii infractionale sume cuprinse intre 1.000 si 4.000 euro pentru fiecare persoana transportata”, au declarat reprezentantii Politiei de Frontiera. In urma cu cateva zile, membrii retelei au gasit sase migranti in Republica Moldova, care voiau sa ajunga in Occident. Este vorba de doi adulti si trei copii din Afganistan si un adult de origine iraniana.”I-au racolat prin promisiunea trecerii frontierei de stat în România si transportarii ulterioare în vestul Europei. Flagrantul a fost organizat in municipiul Iasi, pe data de 21 septembrie”, a declarat procurorul Catalin Prisacariu, seful DIICOT Iasi.

Imigrantii au fost cazati de statul roman

Mai exact, flagrantul a fost organizat in urma cu doua zile, intr-o zona centrala din Iasi. Anchetatorii au descins peste traficanti la ora 6:30, in momentul in care se facea transferul migrantilor dintr-o masina in alta. Mai exact, arabii erau trecuti intr-o masina cu numere de Bulgaria. Marian Plugaru comunica cu locotenentii sai doar prin telefon sau prin alte mijloace informatice. In momentul flagrantului nu a fost gasit acolo.

„La data de 21.09.2015, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, au monitorizat membrii grupului infractional în timp ce transportau cei sase migranti, de la frontiera cu Republica Moldova, pâna în municipiul Iasi, unde au actionat pentru prinderea în flagrant a acestora. Cu aceasta ocazie, asupra membrilor grupului, precum si în autoturisme, au fost gasite si ridicate 14 telefoane mobile, diferite înscrisuri în legatura cu cauza, precum si diverse sume în bani (9.550 euro, 1.450 dolari SUA, 310 lei si 5.000 lei R. Moldova)”, a completat seful DIICOT Iasi. Inregistrarile telefonice si supravegherea membrilor gruparii au fost realizate de lucratorii din cadrul Directiei Operatiuni Speciale. Imigrantii gasiti de anchetatori au fost dusi la Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil din Radauti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *