Astfel, in judetul Iasi, exemenul trichineloscopic al carnii de porc se poate efectua in urmatoarele locatii: LSVSA Iasi (Iasi, Aleea M. Sadoveanu, nr. 10), pentru solicitari de pe tot judetul Iasi; CSVSA Hala Centrala (Iasi, Piata agroalimentara Hala Centrala), pentru solicitari de pe municipiul Iasi, com. Tomesti si com. Dancu; CSVSA Nicolina (Iasi, Piata agroalimentara Nicolina ), pentru solicitari de pe municipiul Iasi, com. Raducaneni si com. Schitu Duca; CSVSA Pacurari (Iasi, Piata agroalimentara Alexandru ), pentru solicitari de pe municipiul Iasi, oras Podul Iloaiei si comunele limitrofe; CSVSA Tg. Frumos (Tg. Frumos, Piata agroalimentara Tg. Frumos), pentru solicitari de pe orasul Tg. Frumos, orasul Harlau si comunele limitrofe; CSVSA Pascani (Pascani, sediul CSVSA Pascani), pentru solicitari de pe municipiul Pascani si comunele limitrofe.
„In scopul efectuarii examenului trichineloscopic, clientul trebuie sa preleveze o proba de carne care trebuie sa fie compusa din: muschii diafragmei, mai exact muschiul care separa cutia toracica de abdomen si muschi intercostali (3-4 coaste prinse una de alta- alaturate, de 10-15 cm). Este interzisa sacrificarea porcilor si comercializarea carnii in targurile de animale si in vecinatatea acestora! Este interzisa vanzarea porcilor vii, fara control sanitar veterinar, la «samsari», sau in alte locuri neaprobate sanitar veterinar”, au precizat reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Iasi.
Totodata, este recomandat sa cumparati carne de porc, produse sau preparate obtinute din aceasta, numai din locuri sau spatii autorizate si supravegheate sanitar veterinar, supuse unui control implementat de catre inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.