Zona Zoster tratament și alimentație. Indicațiile specialiștilor pentru vindecarea afecțiunii
Pentru a scăpa de Zona Zoster trebuie să urmezi un tratament și alimentație adecvată. Zona Zoster este un tip de boală dermatologică de diverse origini cu erupții cutanate caracteristice. Această afecțiune presupune o încălcare a colorării pielii, erupții pe piele sub formă de pete care se decojesc, mâncărime și sunt însoțite de căderea părului. Metodele de tratament variază în funcție de avansarea bolii.
Doar un specialist calificat poate determina cu ce anume s-a infectat o persoană. În primul rând, se efectuează o inspecție vizuală. Cu toate acestea, acest lucru nu este suficient. Acest tip de boală arată foarte asemănător cu psoriazisul, rubeola sau rozeola sifilitică. Pentru un diagnostic precis și un tratament adecvat a bolii în clinică, este prescris un test de sânge și urină. De asemenea, sunt analizate cu atenție erupțiile cutanate apărute.
Zona Zoster tratament și alimentație. Medicamentele recomandate de specialiști
Zona Zoster nu necesită tratament deosebit de complex. Boala se rezolvă în șase până la nouă săptămâni. Petele se estompează treptat și nu se mai desprind. Uneori pe piele rămân urme, dar acestea dispar în timp. Pentru a atenua manifestarea simptomelor, medicul prescrie un tratament pentru a calma mâncărimea. De cele mai multe ori sunt prescrise antihistaminicele pentru a scăpa de mâncărime. Iar pentru a reduce peelingul sunt prescrise diverse unguente. Complexele multivitaminice sunt, de asemenea, prescrise pentru a crește imunitatea pacientului.
Pe lângă tratamentul medicamentos al Zonei Zoster este prescrisă o dietă hipoalergenică. Toate alimentele care pot provoca reacții alergice sunt excluse din alimentație. Din această categorie fac parte citricele, ouăle, fructele roșii, ciocolata, cafeaua cu lămâie, alcoolul, mierea și nucile.
De asemenea, este necesară excluderea activității fizice, limitarea comunicării pentru a ajunge în situații mai puțin stresante, încercarea de a purta haine din țesături naturale, spălarea doar la duș cu detergenți blânzi. De asemenea, este interzisă expunerea zonelor afectate ale pielii la lumina directă a soarelui, deoarece aceasta crește procesul de peeling și, în consecință, împiedică recuperarea. Orice automedicație poate duce la consecințe nedorite, așa că este necesar un consult de specialitate.
Cum să eviți infecția. Reguli simple pentru o piele sănătoasă
Datorită faptului că natura apariției bolii Zona Zoster nu a fost studiată temeinic, nu există metode de prevenire a acestei boli. Principala recomandare este de a monitoriza starea sistemului imunitar, deoarece ea este cea care te va ajuta la evitarea infecției.
Boala în sine trece în cele mai multe cazuri fără urmă. Cu toate acestea, uneori apar complicații sub formă de eczemă, stafilococ sau streptococ. Uneori se poate dezvolta lichenul inelar, care destul de des devine cronic, și chiar și după câțiva ani poate apărea o recidivă. Aceste complicații pot fi tratate cu antibiotice. Pentru a preveni astfel de probleme, specialiștii recomandă insistent să urmezi un tratament complex în clinică.
Pentru a scăpa de Zona Zoster este important să urmezi un tratament și o alimentație echilibrată. Nu ar trebui să te autotratezi, deoarece medicamentele și remediile selectate incorect nu vor face decât să complice cursul bolii. Pentru tratamentul bolii se folosesc atât preparate topice, cât și medicamente pentru administrare orală. În plus, sunt utilizate și alte tactici pentru tratarea afecțiunii la adulți, de exemplu, fototerapie pentru psoriazis. Eficacitatea și durata tratamentului depind de tipul și forma bolii.