Zeci de cadre medicale protestează în faţa Guvernului. Ce nemulţumiri se scandează – VIDEO

de: Bujor Elena Nicoleta
11:29, 22 iul. 2020

Un protest spontan a început în fața Guvernului, miercuri dimineață, 22 iulie 2020, în Capitală. Zeci de cadre medicale au ieșit în fața Guvernului, în centrul Bucureștiului, îmbrăcate în combinezoane de protecție pentru a-şi exprima nemulţumirile.

Protest al cadrelor medicale în fața Executivului

Protestatarii poartă mănuși și măști de protecție și își exprimă nemulțumirea în Piața Victoriei. Circa 50 de angajați din sistemul medical au venit în fața Guvernului României și au înconjurat Palatul Victoria.

Cadrele medicale au precizat că au în intenţie să depună o petiție în care își expun nemulțumirile. Manifestanţii spun că sunt nevoiți să lucreze și câte 12 ore pe zi îmbrăcați cu combinezoane, cu mănuși și măști de protecție.

Cadrele medicale sunt nemulțumite și de salariile mici în raport cu pericolul la care se expun zilnic.

Poliția și Jandarmeria au descins la protest

Poliția și Jandarmeria au descins la protestul cadrelor medicale de la Guvern României. Medicii și asistentele au ieșit în stradă din cauza Legii carantinării, care permite ca ei să fie detașați unde doresc oficialii de la Ministerul Sănătății, fără acordul lor sau al șefilor de spitale.

Oamenii legii au ajuns și ei la fața locului, unde i-au informat pe protestatari că nu dețin autorizație să protesteze și că e nevoie să păstreze distanța fizică.

Protest împotriva Legii carantinării

Proteste împotriva Legii carantinării, în Piața Victoriei. Frontul Civic Unit anunță un protest, în Piața Victoriei, începând cu ora 18.00, împotriva Legii carantinării. La proteste și-au anunțat prezența nume importante din societatea civilă.

„Legea carantinei urmează să fie dezbătută în Senat luni. Aceasta este cea mai gravă lege din istoria României, fără precedent în Uniunea Europeană și nu are voie să existe în niciun stat democratic! Textul de lege încalcă flagrant Constituția și toate drepturile firești ale cetățenilor pe termen nelimitat.

Într-o țară în care un Guvern și un Parlament populat de agramați, alcoolici și infractori accelerează in curba către o distopie Orwelliană, cetățenii au datoria să-și apere drepturile și libertățile câștigate în 1989“, susțin reprezentanții Frontului Civic Unit.

Proteste împotriva Legii carantinării, în Piața Victoriei: Nume importante la protest

Printre cei care și-au anunțat prezența se numără avocatul Gheorghe Piperea, avocatul Dan Chitic, dr. Răzvan Constantinescu, inginerul Pompiliu Diplan, regizorul și publicistul Iulian Capsali, Cezar Ionascu sau jurnalista independentă Iosefina Pascal.

Legea carantinei care atacă fără precedent drepturile cetățenești

Cei care protestează spun că prin legea carantinei se lansează un atac fără precedent asupra drepturilor cetățenești ale oricărei persoane suspectate de a fi infectată cu orice agent patogen, fie el COVID sau orice alt microorganism.

„1. Orice epidemie se poate institui, oricând, de către OMS sau Guvern, fără a se lua în calcul date și statistici medicale ci speculații similare cu cele prin care s-a instituit starea de urgență în România la recomandarea OMS-ului, fără a se fi întrunit condițiile de declarare a unei epidemii.

2. Prin aceasă abominație legislativă, părinții pot fi scoși din schemă de către stat!

Legea permite separarea forțată a membrilor familiei în cazul unei epidemii cu orice microorganism considerat patogen, nu doar COVID-19 prin decizie motivată a Direcției de Sănătate Publică pentru fiecare persoană identificată. Membrii familei pot fi separați: copii de părinți, bătrânii vulnerabili de copiii lor, persoane cu handicap de aparținători și plasate în grija statului o săptămâna, două, sau câte consideră statul că sunt necesare. De asemenea, cei carantinați, riscă să fie îndopați cu medicamente care pot avea reacții adverse severe chiar dacă sunt sănătoși și nu prezintă simptome de boală. Mulți nu vor ști cum să refuze tratamente nocive care le pot debilita organismul pentru totdeauna.