Zeama de varză pentru plămâni: Medicamentul natural care combate bolile pulmonare
Multă lume consumă zeama de varză pentru gust, dar puțini sunt cei care știu cât de bună aceasta pentru plămâni și pentru sănătate, în general.
Zeama de varză sau moarea de varză are conținut bogat de substanțe nutritive, adevărate medicamente natural pnetru organismul nostru.
În zeama de varză se regăsesc vitaminele și antioxidanții din varză, dar și microelemente, săruri minerale, fermenți și enzime apărute în urma procesului de fermentație.
Zeama de varză este bogată în vitamina C, care ajută la fortifierea sistemului imunitar al organismului. În plus, în varza murată se găsește multă vitamina B12, dar și minerale precum magneziu, acid folic, potasiu, fier sau iod. Este știut faptul că vitamina B12 încetinește procesul de îmbătrânire, protejează sistemul nervos și împiedică pierderile de memorie.
Zeama de varză conține vitamina U, vitamină anti-ulceroasă, recomandată în tratarea bolilor ulceroase. Aceasta stimulează arderea grăsimilor și normalizează apetitul.
Zeama de varză pentru plămâni: Inamic temut al pneumoniei
Multe afecțiuni pot fi tratate cu zeamă de varză, bolile de plămâni putând fi combătute cu moarea de varză.
În urma unor studii aprofundate, cercetătorii au demosntrat că bacteriile care se găsesc în moarea de varză ajută la prevenirea bolilor de plămîni. Lactobacillus plantarum, o bacterie care se găseşte şi în varza murată, atacă periculoasa bacterie care provoacă pneumonia, menţinînd scăzut nivelul bacteriilor patogene.
Probioticele din moare, supranumite „bacterii prietenoase“, sunt de multe ori chiar mai eficiente decât antisepticele, ducând la distrugerea bacteriilor periculoase care provoacă pneumonia.
Mai mult, persoanelor cu astm bronşic li se recomandă să bea zilnic o cană de moare de varză, amestecată cu ceapă şi usturoi.
În plus, răguşeala şi durerile uscate în piept pot fi tratate cu moare de varză.
Alte boli care se pot trata cu zeama de varză
Consumul de zeamă de varză poate aduce beneficii și în alte afecțiuni. Datorită acțiunii sale diuretice, reduce edemele, ascita, ciroza și litiaza urinară.
De asemenea, moarea de varză este un remediu împotriva anemiei, a viermilor intestinali, a gastritelor hiperacide și a ulcerului gastric și peptic.
Moarea de varză combate oboseala, fiind un neurotonic şi miotonic natural.În plus, aceasta stimulează circulaţia sângelui şi, implicit, favorizează încălzirea corpului, inclusiv a extremităţilor.
Consumul de zeamă de moare luptă cu success împotriva senisibilității la frig și combate febra. În plus, scade concentraţia colesterolului rău (LDL) prevenind îngroşarea vaselor de sînge.
În plus, zeama de varză are un rol important în elasticitatea pielii, vitamina A încetinind apariția ridurilor, ajută la eliminarea petelor și menține aspectul sănătos al dermei.
Moarea de varză este foarte bună și pentru stabilizarea tensiunii arteriale. Antioxidanţii din moare previn şi apariţia nitrozaminelor cancerigene rezultate în urma digestiei cărnurilor sau preparatelor din carne, precum şi oxidarea grăsimilor alimentare ingerate.
Mai mult, moarea de varză este un puternic inamic al cancerului, în special al celui de colon, blocând dezvoltarea tumorilor, activând enzimele care neutralizează substanţele cancerigene.
Cea mai uimitoare calitate pe care o are zeama de varză este aceea de afrodisiac. Astfel, experții au demonstrate că un consum de zeamă de varză de două ori pe zi creşte potenţa, fiind mai eficient decât multe pastile care au acest scop.