Zarzavat pentru iarnă cu roșii și ardei capia. Rețeta simplă și rapidă cu care vei obține cel mai bun zarzavat pentru ciorbe
În plin sezon de toamnă gospodinele pregătesc zarzavat pentru iarnă cu roșii și ardei capia. Pe lângă delicioasele murături nelipsite din cămară sau rețetele gustoase de zacuscă, zarzavatul pentru iarnă este pe lista preparatelor pentru sezonul rece. Iată rețeta simplă și rapidă cu care vei obține cel mai bun zarzavat pentru ciorbe.
Zarzavat pentru iarnă cu roșii și ardei capia, gustos și aromat
Zarzavatul este nelipsit din cămară, iar tot mai multe doamne vor să readucă la masă aromele verii chiar și pe timp de iarnă. Zarzavatul este folosit la prepararea diverselor mâncăruri, mai ales a savuroaselor ciorbe. Pentru a obține un zarzavat gustos, care să își păstreze proprietățile cât mai mult timp, gospodinele țin cont de câteva trucuri din rețeta de odinioară a bunicii.
Legumele și verdețurile trebuie să fie proaspete și conservate corect la borcan și depozitate într-un loc uscat și răcoros. Astfel, se va evita fermentarea zarzavatului pentru iarnă și va avea un gust deosebit. Pe lângă acest deliciu nelipsit din cămară, putem pregăti în plin sezon de toamnă și niște murături delicioase după rețeta tradițională.
Mai mult, dacă vrem să ne bucurăm de gustul unui preparat aromat și sănătos chiar și în sezonul rece, atunci ideală este mâncarea de fasole verde la borcan pentru iarnă. Acest deliciu este ușor de făcut acasă și avem nevoie de câteva ingrediente. De asemenea, din cămară nu trebuie să lipsească niște gogonele murate, dulci-acrișoare. Acestea pot fi servite alături de o friptură delicioasă sau de alte bucate alese.
Zarzavatul pentru iarnă cu roșii și ardei capia este aromat, gustos și sănătos. Acesta va transforma orice mâncare într-un preparat culinar desăvârșit.
Cum să pregătești acasă cel mai bun zarzavat
Pentru a pregăti acasă un zarzavat delicios vom avea nevoie de 10 kg de roșii bine coapte, 2 kg de ardei capia, 1 kg de gogoșari, 3 linguri de sare grunjoasă și 12 legături de pătrunjel proaspăt.
Mai întâi se spală roșiile, se curăță de pieliță și se taie felii mari. Acestea se pun într-un vas mare. După aceea, pregătim ardeii capia și gogoșarii. Aceștia se spală și se curăță de semințe și cotor, se taie fâșii subțiri și se pun peste roșii. Ulteior se adaugă pătrunjelul spălat și tocat mărunt. Se adaugă sarea și se amestecă foarte bine până când se întrepătrund toate aromele.
Se lasă zarzavatul în vas timp de 2-3 ore. Între timp pregătim borcanele în care vom pune zarzavatul. Acestea se sterilizează foarte bine pentru ca zarzavatul să își păstreze savoarea mai mult timp. Se pune zarzavatul în borcane, se închid foarte bine cu capace și le punem la fiert la bain-marie timp de 40 de minute după ce apa începe să clocotească.
După aceea, se iau borcanele de pe foc, se acoperă cu prosoape groase și se lasă la răcit. La final, borcanele cu zarzavat se depozitează în cămară, la loc uscat și răcoros.
Zarzavatul pentru iarnă cu roșii și ardei capia este gustos, aromat și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, acesta își va păstra savoarea chiar și pe timpul iernii.