Zacuscă de gogonele, un deliciu nelipsit din cămară. Rețeta bunicii pentru un preparat culinar desăvârșit

de: BZI.ro
13:48, 12 aug. 2022

Gustoasa zacuscă de gogonele este un deliciu nelipsit din cămară. Aceasta este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține o zacuscă gustoasă și aromată. Iată rețeta bunicii pentru un preparat culinar desăvârșit.

Zacuscă de gogonele, gustoasă și ușor de făcut

Când vine vorba de savuroasa zacuscă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la zacusca delicioasă de ciuperci, vinete sau ardei, până la cea de gogonele, toate sunt pe placul multora dintre noi. Zacusca de gogonele făcută după rețeta de odinioară a bunicii este nelipsită din cămară. Aceasta poate fi servită împreună cu alte bucate alese din carne, cartofi sau paste.

Zacusca de gogonele are un gust aparte, este sănătoasă și își poate păstra proprietățile mai mult timp. Pe lângă zacusca de gogonele, gospodinele mai pregătesc porumb fiert pentru iarnă, un adevărat deliciu. De asemenea, pentru sezonul rece nelipsite sunt gogonelele murate la borcan pentru iarnă sau pepenii murați felii la borcan.

Mai mult, pe lângă aceste delicii, gospodinele mai pregătesc și compoturi delicioase și aromate. Acestea sunt ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține la final un preparat culinar desăvârșit și pe placul tuturor celor de la masă.

Delicioasa zacuscă de gogonele este un adevărat deliciu și nu trebuie să lipsească din cămara oricărei gospodine.

Cum să pregătești acasă cea mai bună zacuscă după rețeta bunicii

Pentru gustoasa zacuscă de gogonele vom avea nevoie de 2 kg de gogonele, 1 kg de mere acrișoare, 0,8 kg de ardei grași, 0,8 kg de morcovi, 1 ardei iute, 200 g de usturoi, 150 ml de ulei de floarea-soarelui, 50 g de sare, 150 g de zahăr și 40 ml de oțet.

Se toacă toate legumele cu ajutorul unei mașini de tocat carne. Usturoiul se pune deoparte într-o farfurie pentru că va fi adăugat la final. După ce toate legumele sunt tocate, se pun într-o oală mare la foc mic, apoi se adaugă uleiul, sarea și zahărul. Se amestecă foarte bine și se lasă la fiert la foc mediu timp de o oră.

Se pune după aceea usturoiul tocat și oțetul. Se amestecă din nou și se mai lasă zacusca la fiert încă 15-20 de minute. În borcanele sterilizate se toarnă zacusca fierbinte și se pun capacele, apoi se întorc borcanele cu susul în jos și se acoperă cu o pătură sau un prosop gros.

După ce s-au răcit borcanele cu delicioasa zacuscă, se depozitează în cămară la loc uscat și răcoros. Cu siguranță vom obține la final o zacuscă gustoasă, sănătoasă și aromată, care își va păstra proprietățile nutritive chiar și pe timpul iernii.

Un alt deliciu pregătit de către gospodine este zacusca de vinete și ardei. Aceasta este pe placul multora dintre noi și este nelipsită de la masă alături de alte preparate culinare tradiționale.

Zacusca de gogonele are o aromă aparte și este deliciul perfect pentru sezonul rece. Această zacuscă gustoasă este ușor de făcut și poate fi servită la mesele festive alături de preparate gustoase din carne. Rețetele de zacuscă sunt diverse și pot fi preparate după preferințe.