Vor fi schimbate cardurile bancare ale românilor. Iată băncile care au adoptat noua lege
Vor fi schimbate cardurile bancare ale românilor. O celebră bancă din România a decis înlocuirea portofoliului de carduri, aceasta fiind prima unitate bancară ce adoptă cardurile cu funcții destinate persoanelor nevăzătoare. Iată băncile care au adoptat noua lege.
Vor fi schimbate cardurile bancare ale românilor
UniCredit este primul grup bancar care a adoptat un nou tip de card în 12 piețe și pentru toate cardurile sale. În cadrul parteneriatului său cu Mastercard, Grupul UniCredit înlocuiește tot portofoliul de carduri, și anume, cardurile de debit, credit și preplătite cu un nou design care include funcții pentru nevăzători și persoane cu deficiențe de vedere.
Cardurile cu această nouă caracteristică sunt acum disponibile în Italia și vor fi introduse treptat, pe parcursul anului 2024, tuturor clienților din cele douăsprezece țări în care grupul își desfășoară activitatea.
„UniCredit și Mastercard sunt două companii concentrate puternic pe viitor. Parteneriatul nostru, care îmbină rețeaua de bănci europene și inovația UniCredit cu expertiza Mastercard în plățile cu cardul, ne permite să oferim o experiență simplă și fără probleme pentru toți clienții noștri europeni, care este, de asemenea, incluzivă și având la bază un produs durabil. Susținerea comunităților noastre înseamnă să ne asigurăm că toată lumea are acces la instrumentele financiare de care are nevoie.
Acesta este motivul pentru care suntem încântați să anunțăm utilizarea materialelor sustenabile certificate în producerea cardurilor noastre, precum și integrarea acestor elemente tactile ce vor facilita utilizarea cardurilor de către clienții nevăzători și cu deficiențe de vedere. Băncile au un rol esențial în modelarea unei lumi mai bune și acesta este un alt mod prin care dorim să le arătăm clienților noștri că suntem aici pentru a-i sprijini.”, a transmis Alberto Palombi, Head of Group Payment Solutions, UniCredit.
Un nou card pentru persoanele nevăzătoare
Designul Mastercard Touch Card se bazează pe un sistem de zimți laterali, elemente tactile pentru a ajuta consumatorii să identifice cardul potrivit doar prin atingere. Zimțarea distinctă îi ajută pe clienții cu deficiențe de vedere să facă diferența între cardurile lor de plată. Cardul a fost creat pentru a susține independența persoanelor cu deficiențe de vedere în utilizarea online sau în magazin a cardului.
O altă lege vizează domeniul bancar. Băncile vor fi obligate să își ajute clienții în cazul în care aceștia nu pot plăti rata lunară. Măsurile de restructurare trebuie să țină cont de situația consumatorului și să includă refinanțare, amânare sau suspendare a plății ratelor, schimbarea ratei dobânzii, conversii valutare sau iertare parțială de datorie.
,,Banca trebuie să ia măsuri concrete de îmbunătățire a relației contractuale cu clientul care întâmpină dificultăți de plată, înainte de a iniția executarea garanțiilor. Chiar dacă băncile veneau și până la apariția acestei ordonanțe cu măsuri de redresare și restructurare, actul normativ evidențiază în mod distinct această obligație. Vestea este bună atât pentru consumatori, cât și pentru bănci, deoarece nicio instituție de credit nu-și dorește să aibă clienți aflați în executare silită. Orice client neperformant înseamnă costuri suplimentare pentru o bancă: cu constituirea de provizioane, cu cheltuieli de executare, cu administrarea acestor credite neperformante.”, a declarat Ciprian Chiorean, director juridic al CEC Bank.