Vladimir Putin anunţă creşteri salariale. Preşedintele Rusiei a transmis un mesaj şi pentru trădătorii ţării
Având în vedere faptul că Rusia resimte măsurile economice luate la nivel mondial împotriva sa în ultimele trei săptămâni. Vladimir Putin anunţă creşteri salariale şi îi ameninţă pe „trădătorii” ţării.
Vladimir Putin recunoaşte că situaţia Rusiei „nu este simplă” şi că inflaţia este în creştere. El promite creşterea salariilor funcţionarilor şi a pensiilor, precum şi a ajutoarelor sociale.
Într-o videoconferinţă, preşedintele Rusiei apreciază că „operaţunea militară specială” din Ucraina este un „succes” şi spune că nu va permite ca fosta republică sovietică să devină un „cap de pod” pentru „acţiuni agresive” împotriva Rusiei.
Conform RIA Novosti, agenţia rusă de stat, preşedintele Vladimir Putin susţine că înţelege că majorarea preţurilor îi afectează pe ruşi şi va lua măsuri pentru creşterea pensiilor, salariilor şi ajutoarelor de stat.
Agenţia rusă menţionează că puţin a remarcat încercările Occidentului de a scinda societatea rusă. „Bineînţeles că vor paria pe aşa-zisa coloană a cincea. Pe trădătorii naţionali, pe cei care câştigă bani aici la noi, dar locuiesc acolo. Şi trăiesc acolo nu în sensul geografic al cuvântului, ci conform mentalităţilor lor, conform conştiinţei lor de sclav”, a spus Vladimir Putin.
„Sunt convins că o astfel de naturală şi necesară autopurificare a societăţii nu va face decât să ne întărească ţara. Vor învinge solidaritatea, unitatea şi disponibilitatea noastră de a răspunde oricăror provocări”, spune Putin, citat de RIA Novosti.
Jurnaliştii CHRON arată că preşedintele rus i-a ameninţat pe „trădătorii” ţării şi a promis că va scăpa de ei. „Orice popor, şi în special poporul rus, va fi întotdeauna capabil să-i deosebească pe patrioţi de gunoi şi trădători şi să-i scuipe ca pe o musculiţă care le-a intrat accidental în gură”, a spus Putin.
Rusia, avertisment pentru țările care ajută cu arme Ucraina
Rusia a avertizat joi că ţările care trimit arme Ucrainei, printre care a menţionat Slovacia, îşi creează singure „probleme directe”, informează EFE.
„Dacă se adoptă această decizie, şi acest lucru este valabil nu doar pentru Slovacia, ci şi pentru alte ţări, îşi creează singure probleme… Îşi creează singure probleme directe cu mâna lor”, a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, pentru canalul de Youtube Soloviov.Live, comentând în acest fel informaţiile din mass-media cu privire la faptul că Bratislava ar fi autorizat trimiterea în Ucraina a unor sisteme antiaeriene de fabricaţie sovietică. Pe de altă parte, Zaharova a apreciat că deocamdată „nu se poate vorbi despre un proces activ de negocieri” cu Occidentul, fiindcă „pentru moment există doar anumite contacte asupra anumitor probleme care apar”.
Ea a evitat să comenteze declaraţiile ministrului de externe polonez Zbigniew Rau, care a afirmat că Polonia ar putea înlocui Rusia în G20.
„Nu vreau să comentez toate aceste declaraţii ipotetice, pentru că nu are sens şi nici nu este convenabil, este ceea ce şi-ar dori ei. Dacă ar depinde numai de ei, atunci doar ei ar mai rămâne pe Pământ”, a spus Zaharova.
Ea a explicat decizia Rusiei de a se retrage din Consiliul Europei prin aceea că drepturile ţării sale erau îngrădite în cadrul organizaţiei paneuropene.
„Ei (Consiliul Europei) ne-au restrâns drepturile pe care le aveam în calitate de membri ai acestei organizaţii, pur şi simplu ne-au îngrădit drepturile: să fim cu drepturile călcate în picioare, să plătim cotizaţii, să nu avem posibilitatea să ne apărăm punctul de vedere… nimeni nu vrea să fie ciuca bătăilor”, a susţinut ea.
Zaharova s-a mai plâns şi că pagina web a MAE rus, precum şi paginile altor instituţii de stat, au fost supuse non-stop în ultimele două săptămâni unor atacuri de tip DoS (blocarea serviciului – n.r.).
EFE aminteşte că, la 24 februarie, preşedintele rus Vladimir Putin a lansat ceea ce el a numit „o operaţiune militară specială” în Ucraina cu scopul de a „demilitariza şi denazifica” ţara vecină, campanie condamnată de comunitatea internaţională şi care a provocat până acum exodul a peste 3 milioane de refugiaţi.