Prima pagină » Sanatate » Vitamine pentru îngrășare. Minerale care ajută la normalizarea metabolismului

Vitamine pentru îngrășare. Minerale care ajută la normalizarea metabolismului

19 apr. 2023, 12:00,
în Sanatate

Tot mai multe persoane se întreabă ce vitamine pentru îngrășare există. A fi subponderal este o problemă la fel de mare ca și a fi supraponderal. Dar, în timp ce există multe modalități cunoscute de a pierde în greutate, creșterea în greutate este adesea mai dificil de înfruntat.

O dietă sănătoasă este de neimaginat fără vitamine și minerale, care ajută la normalizarea metabolismului. Aceste substanțe sunt esențiale pentru funcționarea normală a organismului. Dacă unele dintre ele lipsesc, sinteza proteinelor nu este posibilă. Un raport echilibrat de proteine, carbohidrați și grăsimi ajută la crearea unor condiții favorabile formării de noi celule musculare. De aceea este atât de important să se asigure un aport adecvat de nutrienți, care pot fi obținuți din alimente sau suplimente, atunci când se ia în greutate.

Vitamine pentru îngrășare. Recomandările nutriționiștilor

Unul dintre nutrienții fără de care este imposibil să câștigi în greutate este retinolul, vitamina A. Acesta normalizează rata reacțiilor metabolice, ajutând organismul să ia în greutate. Retinolul promovează creșterea, dezvoltarea celulară, ceea ce ajută la formarea masei musculare. Retinolul este important pentru menținerea acuității vizuale, a sănătății pielii și a părului, pentru funcționarea sistemului reproducător.

Sunt importante vitaminele B, B1, B2, B3 și B6. Ele reprezintă „energia” pentru celule. Tiamina joacă un rol activ în procesele metabolice din celule, ea poate fi produsă parțial de bacteriile care locuiesc în intestine, dar această cantitate nu este suficientă, astfel că sunt necesare surse suplimentare.

Riboflavina reglează digestia și, de asemenea, controlează absorbția grăsimilor. Acidul nicotinic este implicat în sinteza proteinelor și grăsimilor din organism. Riboflavina este, de asemenea, implicată în sinteza proteinelor și a aminoacizilor.

Micronutrienți importanți pentru promovarea creșterii în greutate

Vitaminele E și C, care sunt antioxidanți, sunt, de asemenea, necesare pentru creșterea în greutate. Acestea sunt un grup de substanțe care neutralizează radicalii liberi formați ca urmare a reacțiilor redox. În mod normal, organismul este capabil să le facă față, dar acestea pot fi perturbate de diverse deficiențe nutriționale și din alte motive.

Micronutrienții sunt importanți în promovarea creșterii țesuturilor, a formării de proteine și, bineînțeles, a creșterii în greutate. Aceștia includ calciu, fosfor, magneziu, potasiu, cupru, fier și zinc. Alimentele sunt principala sursă de vitamine și minerale. Dieta trebuie să fie variată, conținând fructe și legume, cereale, paste făinoase, carne, pește, ierburi, uleiuri vegetale și, bineînțeles, produse lactate.

Alimentația nu poate compensa întotdeauna nevoile organismului, mai ales atunci când sunteți subponderali. În acest caz, organismul are nevoie de surse suplimentare. Diferite suplimente alimentare pot ajuta în acest sens.

Ce alte trucuri te pot ajuta să iei în greutate. Cât de important este somnul și exercițiile fizice?

Vitaminele B fac parte din grupul vitaminelor hidrosolubile, ceea ce înseamnă că nu se acumulează în organism și trebuie alimentate continuu din exterior. Necesarul de aceste vitamine depinde de nivelul de activitate fizică, de starea de sănătate, de vârstă și de alimentație.

Pentru a lua în greutate, nu este suficient să mâncați bine, ci aveți nevoie și de un stil de viață sănătos. Adică, să dormiți suficient, să evitați stresul, să mâncați o masă mică, să renunțați la obiceiurile nesănătoase și să faceți exerciții fizice. Pentru a câștiga rapid masă musculară, aveți nevoie de un antrenament de fitness care să fie adaptat.

O astfel de sarcină alături de vitamine pentru îngrășare stimulează nu numai creșterea masei musculare, ci și forța și rezistența. Exercițiile alese în mod corespunzător pot ajuta la activarea fiecărui mușchi, la creșterea volumului sau la îmbunătățirea reliefului într-un anumit loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 septembrie 2024
26 septembrie 2024