Viktor Orban consideră că UE trebuie să renunțe la sancțiunile împotriva Rusiei: Prețurile ar scădea imediat cu 50%
Viktor Orban ar fi ținut un discurs în interiorul partidului pe care îl conduce în care a explicat că UE trebuie să renunțe la sancțiunile împotriva Rusiei. În viziunea premierului Ungariei, dacă acest lucru s-ar întâmplat, prețurile la gaze naturale și electricitate ar scădea cu 50%.
Europa traversează o criză energetică și economică accentuată. De exemplu, dolarul a atins un maxim istoric în comparație cu leul, iar moneda euro, un minim istoric pe piața asiatică.
Viktor Orban dorește ca UE să renunțe la sancțiunile împotriva Rusiei
Premierul Ungariei a arătat că UE trebuie să renunțe la sancțiunile împotriva Rusiei, Viktor Orban spunând că blocul comunitar are mult de suferit din această perspecivă. Acesta a exemplificat posibilitatea de a renunța la limitarea importului de gaze naturale. Dacă UE ar renunța la acest lucru, prețul gazelor naturale ar scădea cu peste 50%.
Discuția a avut lo în cadrul unei reuniuni interne a partidului de guvernământ, Fidesz din Ungaria și a apărut în presa maghiară de profil. Reuniunea a fost cu ușile închise, iar site-ul maghiar Magyar Nemzet a oferit datele venite pe surse, fără a câtă o sursă oficială. Viktor Orban ar fi mai zis faptul că sancţiunile au dus la costuri extraordinar de mari pentru gazele naturale și electricitate. Viktor Orban este un puternic contestatar al sancţiunilor împotriva Rusiei.
Liderul de la Budapesta s-a opus limitării importului de gaze naturale sau petrol spunând că Ungaria va intra în colaps dacă vor întrerupe colaborarea cu Moscova. Acesta consideră că actuala criză energetică din Europa este cauzată tocmai de aceste sancțiuni. Viktor Orban a fost critica din cauza discursurilor extremiste pe care occidentalii spun că le-a avut. Liderul de la Budapesta este într-un conflict deschis cu autoritățile de la Bruxelles pe mai multe teme. Ca idee, menționăm faptul că a fost un scandal uriaș în momentul în care Orban s-a opus introducerii educației în manualele școlare. Un alt conflict a fost cel al fondurilor europene, UE considerând că Ungaria este prea coruptă pentru a primi ajutor de la centru.
Criza energetică din Europa
Criza energetică din Europa se face simţită, iar autoritățile din mai multe țări au început să ofere sfaturi destul de extremiste. Un ministru din Elveția i-a sfătuit pe elvețieni să facă duș în doi, iar țara ia în considerare condamnarea la închisoare a persoanelor care, în caz de raţionalizare a gazelor naturale, sunt prinși că au o temperatură mai mare de 18 grade în case.
Alte măsuri considerate aberante au fost luate și de mai multe țări la nivel european. Oficialii din Germania i-au sfătuit pe nemți să reducă temperatura apei din piscină, Franța amendează patronii care au aerul condiționat și ușa deschisă în același timp, iar la nivel general, UE a propus reducerea consumului cu 15% prin economisirea cetățeanilor casnici. La nivel intern, remarcat s-a făcut Gheorghe Falcă cel care a afirmat faptul că mama sa face duș și folosește baia având doar un singur bec pornit. În cealaltă parte, Marcel Ciolacu a arătat că România are cel mai mic consum de energie de la nivel al Uniunii Europene, iar românii nu ar trebui să strângă cureaua în acest sens,
În tot acest val de sancțiuni și crize, Viktor Orban pare să fie singurul care consideră că penalizările împotriva Rusiei ar trebui să înceteze pentru ca prețul la gaze să poată scădea.