Vicepreședintele PNL, Nelu Tătaru, despre valul cinci al pandemiei în țară: „România este cam la o lună, o lună și jumătate după valurile din Occident”
Vicepreședintele Partidului Național Liberal, Nelu Tătaru a făcut mai multe declarații luni, 15 noiembrie 2021, referitoare la situația pandemiei de COVID-19 din țară și în special despre posibilitatea unui val 5.
Acesta declară faptul că România s-ar putea confrunta cu această situație prin ianuarie-februarie 2022, din cauza ratei scăzute de vaccinare împotriva COVID-19.
Nelu Tătaru, declarații privind valul cinci în România
Azi, 15 noiembrie 2021, vicepreședintele PNL, Nelu Tătaru, a declarat faptul că există posibilitatea ca în lunile ianuarie-februarie 2022, România să se confrunte cu un val cinci „destul de agresiv”, în contextul în care rata vaccinării anti-COVID-19 este mică.
„Deocamdată suntem pe un trend descendent, dar trebuie să ne gândim că, atât timp cât avem o populație receptivă de aproape 50%, avem și o predispoziție de un val cinci destul de agresiv. Experiența noastră ne arată că un val în România este cam la o lună, o lună și jumătate după valurile din Occident”, a declarat fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru.
Emmanuel Macron avertizează în legătură cu valul cinci al pandemiei în Europa
Având în vedere numărul tot mai mare al infectărilor cu COVID-19, președintele francez, Emmanuel Macron trage semnale de alarmă privind începerea valului cinci în Europa. Acesta declară faptul că trebuie existe vigilență și responsabilitatea, astfel încât, puterea acestuia să fie diminuată. Președintele francez, evidențiază importanța populației de a fi vaccinată împotriva COVID-19, pentru ca aceștia să fie cât mai bine protejați de formele grave ale bolii.
În acest context, declară faptul că restricțiile pe teritoriul francez nu vor slăbi, ci din contra, vor continua să fie valabile, mai ales atâta timp cât 6 milioane de cetățeni nu sunt încă imunizați.
„Valul al cincilea a început în Europa. Nu am încheiat cu pandemia. Trebuie să trăim cu virusul până ce populația la nivel mondial este integral imunizată”, a declarat acesta.
China a dezvoltat primul vaccin anti-COVID-19 inhalat din lume
Dezvoltatorului chinez de vaccinuri Chen Wei împreună cu compania de biotehnologie, CanSino Biologics Inc a ajutat la dezvoltarea vaccinului anti-COVID-19 inhalabil. Conform acestora, medicamentul se inhalează pe gură, iar mai apoi intră în tractul respirator și plămâni, stimulând imunitatea mucoasei.
Compania a mai declarat faptul că acest tip de vaccin, este mult mai eficient decât vaccinul injectat în organism, organismul având un răspuns imun mai bun. De asemenea, SanSino Biologics a mai adăugat faptul că acest format este indicat inclusiv copiilor, în special că este mai puțin dureros și se evită umflarea regională.
Având în vedere că stimularea imunității mucoasei nu poate fi creată prin injecții intramusculare, noul vaccin anti-COVID-19 inhalabil permite un răspuns mult mai bun împotriva noului coronavirus.
„Ad5-nCoV inhalabil în aerosol poate oferi un răspuns imun celular puternic, care are același nivel cu cel obținut prin injecțiile intramusculare tradiționale în 14 zile”, a declarat compania Global Times, citată de companie.