Prima pagină » Local » Vești bune în cazul copilului electrocutat după ce a căzut de pe o pasarelă. Medicii caută donatori de sânge
Vești bune în cazul copilului electrocutat după ce a căzut de pe o pasarelă. Medicii caută donatori de sânge

Vești bune în cazul copilului electrocutat după ce a căzut de pe o pasarelă. Medicii caută donatori de sânge

13 feb. 2023, 12:07,
în Local

Starea de sănătate a copilulului de 16 ani ce a căzut vineri seară, 10 februarie, de pe o pasarelă pietonală, pe firele electrice, apoi pe o locomotivă, fiind electrocutat se stabilizează. Medicul ieșean Sidonia Susanu anunță o nouă intervenție chirurgicală de succes.

Totodată, se caută donatori de sânge cu grupa A pozitiv, pentru minorul de 16 ani.

„În cursul zilei de duminică, copilul electrocutat a beneficiat de o nouă intervenţie chirurgicală de mai mare anvergură, în care s-au excizat o mare parte din suprafeţele cutanate arse şi parţial s-a realizat acoperirea zonelor excizate cu grefe de piele şi substituenţi cutanaţi sintetic. Starea generală a copilului este mult ameliorată, în cursul zilei de azi va fi detubat, fără a putea spune că am depăşit riscul vital. Putem afirma însă progresul de supravieţuire este mult îmbunătăţit. Putem afirma că avem o evoluţie evident favorabilă.

Aş vrea să fac un apel către toţi donatorii din judeţul nostru şi din alte judeţe, dacă este posibil, să ne ajute cu produse de sânge pentru acest copil, respectiv A pozitiv”, a declarat Sidonia Susanu, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă.

Sora adolescentului electrocutat explică ce s-a întâmplat în seara de 10 februarie

Vineri, 10 februarie 2023, când a avut loc nefericitul accident, Ștefănel se îndrepta cu două colege de-ale sale către un supermarket din zona Manta Roșie. Băiatul s-a așezat pe marginea pasarelei pietonale, așteptând ca cele două fete să-și facă o poză, la apusul soarelui. Din neatenție, Ștefănel s-a dezechilibrat și a căzut de pe o pasarelă pietonală, pe firele electrice, apoi pe o locomotivă, fiind electrocutat.

„În primul rând, Ștefănel, aşa e trecut și în certificatul de naștere, nu este un băiat care să se drogheze sau să fumeze, aşa cum s-a mai auzit! Este un băiat foarte cuminte și simplu! Suntem 4 frați (3 băieți și o fată), dintre toți, cu mine s-a înțeles mereu cel mai bine, deci vă pot spune sigur că nu era în depresie, nu suferea după nicio fată!

În ziua respectiva (n.r. – 10 februarie 2023), Ștefănel era cu două colege, mergeau spre un Lidl din Manta Roșie, din câte am înțeles, sau de prin apropierea acelui pod. În drum spre Lidl, cele două fete au vrut să-și facă poze una alteia, pe pod, la apus. Ștefănel, așteptându-le, s-a așezat cu fundul pe marginea balustradei de pe pod, într-o secundă s-a dezechilibrat și a căzut peste pod, iar de aici se știe ce s-a întâmplat mai departe.

Deci nu a fost vreun gând de-ale lui de a se sinucide. Nu este genul de băiat care să facă așa ceva! A fost o neatenție. Asta a fost singura lui greșeală, că s-a așezat cu fundul pe acea balustradă”, a declarat Silvia Bîrzu, sora lui Ștefănel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`