Prima pagină » Local » Vestea care a zguduit lumea medicală ieşeană! Doi medici reputaţi, soţ şi soţie, internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase! Bărbatul are coronavirus
Vestea care a zguduit lumea medicală ieşeană! Doi medici reputaţi, soţ şi soţie, internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase! Bărbatul are coronavirus

Vestea care a zguduit lumea medicală ieşeană! Doi medici reputaţi, soţ şi soţie, internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase! Bărbatul are coronavirus

16 mart. 2020, 21:49,
în Local

Cei doi soţi medici, prof. dr. Lucian Miron și prof. dr. Ingrid Miron, sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi. Aceştia s-au întors din Franţa săptămâna trecută în ziua de marţi, iar astăzi bărbatul a fost confirmat cu coronavirus. Soţiei i s-au recoltat astăzi probele, iar mâine dimineaţă se vor lucra testele. Direcţia de Sănătate Publică Iaşi va face anchetă epidemiologică pentru a afla care sunt persoanele cu care cei doi soţi au intrat în contact în ultima săptămână. Din primele surse a reieşit faptul că bărbatul nu a mers la locul de muncă iar femeia a intrat în contact cu colegii şi pacienţii de la Spitalul de Copii Sf. Maria.

Medicul epidemiolog i-a interzis să intre în spital

Prof. dr. Lucian Miron lucrează ca medic oncolog la Institutul Regional de Oncologie. Acesta a fost plecat împreună cu soţia sa, prof. dr. Ingrid Miron, pentru două zile în Franţa în perioada în care nu era declarată ca fiind zona roşie. Când a revenit în Iaşi, medicul epidemiolog al Institutului de Oncologie i-a recomandat să stea la domiciliu. Astăzi când a vrut să revină la locul de muncă, conducerea spitalului a refuzat categoric.

“M-am sfătuit cu directorul medical şi medicul epidemiolog şi am decis că nu se poate întoarce la lucru până ce nu-şi va face testarea pentru siguranţa noastră şi a pacienţilor noştri”, a specificat ec. Mirela Grosu, Manager IRO Iaşi.

Bărbatul, asimptomatic, nu s-a gândit nicio secundă că testul va ieşi pozitiv. A mers să-şi recolteze probele, doar pentru a se putea întoarce la locul de muncă. Din primele surse reiese faptul că femeia a fost astăzi prezentă la locul de muncă. DSP Iaşi va începe mâine ancheta epidemiologica pentru a urmări traseul celor doi soţi şi pentru a stabili contacții. Dacă se adevereşte faptul că femeia a mers la locul de muncă, iar testul de depistare a coronavirusului va ieşi pozitiv, o întreagă unitate medicală cel mai probabil, va trebui să se autoizoleze.

Conform medicului Ingrid Miron, aceştia au anunţat medicul de familie asupra călătoriei lor, dar s-au interesat şi pe site-ul Institutului de Sănătate Publică. Acolo au realizat că zona în care urmau să plece era o zonă verde, nicidecum una roşie sau galbenă. Ulterior, medicul a explicat că s-a interesat la DSP Iaşi şi a obţinut informaţia precum că romanii veniţi din acea zonă nu riscă să intre în carantină. După ce soţului i s-a recomandat să stea 14 zile izolat la domiciliu, medicul Ingrid Miron şi-a reluat munca. Aceasta susţine că a purtat tot timpul o mască cu un filtru special şi a purtat mănuşi. Ingrid Miron confirma că soţul ei este pozitiv şi că, cel mai probabil, şi ea va fi la fel pentru că stau amândoi în aceeaşi casă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *