Veste importantă pentru șoferi! Va fi redeschisă circulația rutieră pe Valea Oltului
Circulația rutieră pe Valea Oltului, pe DN7, va fi redeschisă miercuri seară, 7 august 2024, începând cu ora 20:00, conform anunțului făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în cadrul ședinței de Guvern.
Lucrările au fost finalizate cu două zile mai devreme decât era planificat.
„Am primit de dimineață, domnul Pistol a primit la Companie (n.r. CNAIR), înștiințare din partea companiei turce că termenul de 9 august se devansează. Lucrările s-au terminat și din această seară, de la ora 20.00, va fi dată în circulație, cu două zile mai repede. Au terminat toate lucrările. Acest disconfort ia sfârșit în seara aceasta”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu.
Circulația rutieră pe Valea Oltului, redeschisă după o lună
Circulația pe Valea Oltului a fost întreruptă din 8 iulie, pe parcursul zilei, iar redeschiderea acesteia fusese programată inițial pentru 9 august.
În urmă cu o săptămână, Grindeanu menționase că lucrările erau finalizate în proporție de aproximativ 75%, și se desfășurau conform planului.
De asemenea, el a precizat că după reluarea traficului, ar putea exista restricții doar pe porțiunile cu trei benzi, unde una dintre acestea ar putea fi închisă, dacă va fi necesar.
De asemenea, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că altă zonă intens circulată va fi închisă temporar.
„Măsuri de închidere temporară a circulației pe Transalpina (DN 67C) miercuri, 07.08.2024, în intervalul orar 14:00 – 16:00!
CNAIR anunță participanții la trafic că miercuri, 07.08.2024, în intervalul orar 14:00 – 16:00, pe sectorul cuprins între ieșirea din localiatea Rânca (km 34+800) și intersecția cu drumul național DN7A din vecinătatea localității Voineasa (km 59+800), se va institui măsura de închidere temporară a circulației rutiere, pentru a permite realizarea unor cadre foto/video.
Precizăm că intervalele de închidere a sectorului de drum vor avea o durată de până la 45 de minute, urmate de o pauză de 15 minute, pentru a permite tranzitarea acestuia de către participanții la trafic. Rugăm conducătorii auto să respecte semnalizarea rutieră temporară și să circule cu viteză redusă pentru a evita riscul de producere a evenimentelor rutiere și/sau a ambuteiajelor”, a transmis CNAIR.
Asociaţia Pro Infrastructură, despre închiderea Văii Oltului
Asociaţia Pro Infrastructură a transmis că afirmația ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, potrivit căreia închiderea traficului pe Valea Oltului ar fi fost „singura soluție” pentru lucrările din zonă, era falsă.
Conform asociației, soluția adoptată a fost de fapt rezultatul „birocratului indolent al CNAIR și al antreprenorului general turc care s-a ocupat mai mult de documente decât de muncă efectivă”.
„Soluția decentă într-o țară normală ar fi fost devierea traficului în zona afectată prin mutarea DN7 pe celălalt mal al Oltului cu ajutorul unui pod temporar și folosirea infrastructurii existente. Însă aceasta ar fi presupus gândire, investiții, muncă birocratică și, mai ales, asumare”, au declarat reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.
Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) și-a exprimat dezaprobarea față de decizia de a închide drumul național Râmnicu Vâlcea – Sibiu în plin sezon turistic, începând cu 8 iulie, timp de o lună. ANAT a susținut că astfel de lucrări, deși necesare, ar fi trebuit programate în extrasezon, după 1 octombrie, pentru a minimiza impactul asupra traficului și a turiștilor.
Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a avertizat că închiderea circulației pe Valea Oltului ar fi dus la „întârzieri semnificative în livrarea mărfurilor”, iar costurile suplimentare generate de rutele alternative ar fi fost suportate de consumatori. Transportatorii au cerut CNAIR ca restricțiile să fie aplicate în perioade cu trafic redus.