Educație în era digitală! Profesioniști din domeniu, invitați la Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași cu ocazia zilelor liceului
La Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, în cadrul festivităților cu ocazia zilelor liceului, a avut loc o conferință la care au participat profesioniști în educație în era digitală.
Comunicările au vizat subiecte actuale, într-o societate digitală, în care inovația și modernizarea se realizează cu rapiditate, iar adaptarea este un semn de inteligență. Echipa de organizare a conferinței a fost formată din profesorii Anca Narcisa Adochiei, Cristina Timofte, Adina Romanescu, Mirela Țibu, Mihaela Acălfoaie. Tema principală a fost educație în era digitală
Educație în era digitală, la Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași
În prima zi din cadrul Zilelor Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași (LIIS) s-a lansat, sub coordonarea profesorilor Maria Cristina Fulop și Floricica Morariu, podcastul Confesiuni LIIS prin care se propune sprijinirea dialogului dintre elevi și profesori și încurajarea tinerilor să-și exprime punctele de vedere asupra temelor de interes specifice vârstei și profilului liceului.
Activitatea va fi continuată sub forma unui podcast săptămânal postat pe site-ul liceului care va găzdui discuții cu și despre tineri, despre oportunitățile și confruntările acestora cu provocările sociale ale secolului XXI din prisma dezvoltării lor profesionale și personale într-un mediu educațional deschis și incluziv, orientat către viitor.
„Am dedicat, anul acesta, a IV-a ediție a conferinței Noi perspective ale educației în era digitală absolvenților noștri, evidențiind modul în care se conectează la Liceul Teoretic de Informatică «Grigore Moisil» Iași, apreciind dascălii din cancelaria de ieri, trimițând constant feedback și prețuire pentru colegii mei minunați. La Liceul Teoretic de Informatică «Grigore Moisil» Iași avem profesori inspiraționali, adevărați profesioniști, dedicați elevilor și interesați să le schimbe destinul în bine, să îi ajute să devină caractere puternice și valoroase pentru comunitate. Elevilor noștri deosebit de inteligenți, care ne-au devenit parteneri în această provocare de a dezvolta o educație digitală modernă, inovativă și foarte aproape de oameni le doresc să își îndeplinească visele, să ofere în continuare frumusețea sufletului celor din jur și să se înconjoare de oameni minunați!”, a menționat prof. dr. Adina Romanescu, directorul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.
Părerile elevilor sunt ascultate
S-au derulat și activități cu o tradiție de peste 11 ani, iar altele complet noi, deoarece cadrele didactice au în vedere întotdeauna propunerile elevilor rezultate din consultările cu liderii claselor: Galeria virtuală de postere dedicate academicianului Grigore C. Moisil – coordonată de prof. dr. Anișoara Munteanu; mesaje și scrisori ale elevilor claselor a IX-a, Gânduri către academicianul Grigore C. Moisil, activitate coordonată de Consiliul Școlar al Elevilor din LIIS; Maratonul maximelor Marca Moisil; concursul online Viața și activitatea academicianul Grigore Constantin Moisil, activitate coordonată de prof. Maria Pașcan, prof. Liliana Vîrgă și Consiliul Școlar al Elevilor din LIIS.
Pentru a valorifica potențialul creativ al elevilor, s-a derulat Concursul de Produse Digitale, ediția a IV-a, în cadrul căruia prezentăm astăzi, 19 mai 2022, site-uri, materiale multimedia (vloguri, interviuri, documentare, filme, studii de caz), demo-uri de roboți, articole științifice, postere și ppt-uri. Cele mai bune produse digitale realizate în cadrul diferitelor discipline, au fost premiate și sunt prezentate elevilor de gimnaziu, din dorința de a le oferi modele educaționale. Pasiunea pentru informatică, dar și pentru alte domenii, setea de a descoperi pe cont propriu noi programe informatice au produs lucrări interesante, de o înaltă ținută intelectuală.
Cu prilejul aniversării Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași, au avut loc mai multe festivități printre care o conferință pe tema “educație în era digitală”.