Prima pagină » Actualitate » Vasile Toma, deputat de Iași: USR, atentat grav la sănătatea și (chiar) viața moldovenilor! (P)
Vasile Toma, deputat de Iași: USR, atentat grav la sănătatea și (chiar) viața moldovenilor! (P)

Vasile Toma, deputat de Iași: USR, atentat grav la sănătatea și (chiar) viața moldovenilor! (P)

23 feb. 2022, 18:17,
în Actualitate

Vasile Toma, deputat de Iași și Secretar al Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților, vorbește despre neregulile USR și despre cum și-au însușit bani din PNRR care aveau ca destinație construcția spitalelor din Moldova și i-au trimis către primari USR.

„Au luat banii din PNRR pentru construcția spitalelor din Iași și celelalte județe moldave și i-au trimis către primarii partidului lor. Ne explicăm și așa de ce “și-au tras partea leului” pentru consultanța oferită de ei.

Au vrut să ofere Reziliență și Redresare în sănătate marca USR: Firimituri pentru IAȘI, pentru MOLDOVA”, transmite Secretarul Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură.

Un an de guvernare USR nu a adus nicio îmbunătățire Moldovei

Deputatul transmite și informează că Moldova este ultima pe lista investițiilor în sănătate, pentru că nu i se acordă prioritate.

Un an a guvernat USR-ul. Însă, pentru Moldova, un an a fost suficient să îi anuleze pentru mulți ani de aici încolo orice posibilitate și ocazie de dezvoltare. Prin PNRR, USR a inclus 49 de proiecte pentru modernizarea/ reabilitarea sau construcția unor spitale. Marea parte a acestor spitale este concentrată cu predilecție în regiuni și orașe unde USR își are primarii sau interese de bună înțelegere. Moldova este ultima pe lista investițiilor în sănătate. De ce? Pentru că așa au vrut și au putut, ca și în cazul tuturor celorlalte domenii prioritare și vitale. Pentru Moldova, în afară de vorbe aruncate ca promisiuni, nu au făcut mai nimic… Doar cât să poată spune că au inclus-o. Din totalul de 49 de investiții în sănătate, doar 5 vizează regiunea Moldovei! 5 din 49. 5 pentru o întreagă regiune comparat, spre exemplu, cu 3 sau 4 investiții incluse doar pentru fiecare județ preferat de USR”, a spus Vasile Toma, deputat de Iași.

De asemenea, acesta afirmă că Moldova și cetățenii județelor moldovene sunt dați la o parte și că întocmirea proiectelor PNRR este lipsită de fundamente și nu ia în considerare nevoile reale ale oamenilor.

„Am întrebat la momentul la care au pregătit PNRR-ul ce studii au folosit pentru întocmirea proiectelor. Ce analize. De ce argumente și date mai aveau nevoie ca să îi facem să înțeleagă că Moldova trebuie să fie inclusă în PNRR pe măsura nevoilor și importanței sale.
Îi întreb și acum: De unde și cum ați concluzionat dumneavoastră, domni și doamne de la USR, că, în județele unde primarul reședință de județ vă este membru, este cea mai mare nevoie de spitale?!

Pe baza căror date ați ajuns la concluzia că, spre exemplu, în Timișoara, Cluj, Brașov sau Alba, sunt necesare mai multe investiții în sănătate decât pentru toată Moldova la un loc?!

Pe ce temei împărțiți cetățenii acestor țări, dându-i la schimb pentru propriile interese?

Un lucru este cert: Din partea USR, Moldova și moldovenii să trăiască din firimiturile pe care le-au aruncat! Dacă pot trăi…
USR-ul să trăiască. Așa, pe…transparență și grijă (consultanță) pentru oameni”, a transmis Vasile, Deputat de Iași, Secretarul Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților.

Comments are closed.