Varza inabusita cu cartofi, carnati si ciuperci. O mancare foarte gustoasa si satioasa

de: Echipa Bzi.ro
12:08, 25 ian. 2019

Astazi va prezentam o reteta delicioasa de varza inabusita cu cartofi, carnati si ciuperci, o mancare gustoasa si satioasa pentru intreaga familie. Cantitatea de ingrediente este aproximativa, insa puteti folosi mai mult sau mai putin in functie de gust si preferinte. Varza este foarte gingasa, iar cartofii moi se combina perfect cu aroma uimitoare de ciuperci. Iar carnatii vanatoresti ofera mancarii un gust picant si aromat. Bucurati-va familia cu o cina apetisanta!

Ingrediente:

1-1,5 kg de varza proaspata,

1 morcov mare,

1 ceapa mare,

200 g de ciuperci,

150 g de carnati vanatoresti (sau salam afumat),

3 cartofi mari (cca 600 g),

4 linguri de pasta de rosii,

sare si piper negru macinat dupa gust,

ulei rafinat.

Mod de preparare:

Indepartati frunzele superioare ale verzei si taiati-o fasii subtiri. Incalziti uleiul intr-o tigaie adanca si inabusiti varza la foc mediu sub capac pana se va inmuia si se va rumeni usor. Spalati morcovul, curatati-l si dati-l prin razatoarea mare. Cand varza va deveni moale, adaugati morcovul, pasta de rosii, sare si piper dupa gust. Amestecati bine ingredientele si inabusiti sub capac.

Spalati ciupercile, uscati-le si taiati-le felii subtiri. Puneti ciupercile in alta tigaie cu ulei si inabusiti-le la foc mediu pana vor fi gata. Curatati ceapa si taiati-o cuburi medii sau sferturi, apoi felii subtiri. Scoateti ciupercile prajite intr-un bol. Prajiti ceapa in aceeasi tigaie pana se va rumeni.

Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i cuburi mici. Puneti cartofii deasupra verzei si a morcovului, insa nu amestecati. Turnati un pic de apa (50-100 ml) si inabusiti pana vor fi gata cartofii pe jumatate.

Taiati carnatii bucatele cu lungimea de aproximativ 1 cm. Cand ceapa se va rumeni, puneti carnatii taiati si amestecati. Prajiti timp de 1-2 minute si opriti focul.

Cand cartofii vor fi gata pe jumatate, adaugati in tigaie ceapa prajita cu carnati. Adaugati ciupercile, gustati si adaugati sare, piper si pasta de rosii, daca este necesar. Acoperiti tigaia cu capac si inabusiti pana vor fi cartofii gata. Pofta buna!