Varza de Bruxelles la tigaie. Cu ce poate fi servit felul de mâncare
Varza de Bruxelles la tigaie este un adaos grozav la orez și cartofi. Acest fel de mâncare este foarte simplu și rapid de pregătit. Adăugarea de pesmet conferă preparatului un rafinament aparte. Preparatul devine cu adevărat mai interesant și mai original.
Multe gospodine servesc varza de Bruxelles la tigaie alături de smântână proaspătă. Este bine să îndepărtați frunzele de pe varză și să reînnoiți tăietura dacă varza nu este cea mai proaspătă. În loc de ulei vegetal, puteți prăji varza în unt. Puteți face felul de mâncare mai gustos stropindu-l cu parmezan ras sau altă brânză tare sărată. Înainte de a pregăti varza de Bruxelles, aceasta trebuie spălată și tăiată în 2-4 părți.
Varza de Bruxelles la tigaie. Ingredientele necesare pentru un deliciu excepțional
Pentru a pregăti deliciosul fel de mâncare vei avea nevoie de 400 g de varză de Bruxelles, pesmet în cantitate de 1-2 linguri, o lingură de ulei vegetal și sare după gust. De asemenea, vei avea nevoie de piper negru măcinat și 2 lingurițe de suc de lămâie.
Din moment ce ai pregătit toate ingredientele și ai spălat și tăiat varza pentru a o pregăti trebuie să aduceți la fiert aproximativ 1 litru de apă. După care adăugați în apă zeama de lămâie și varza tăiată. Capetele de varză se fierb 2-3 minute și se pun într-o strecurătoare sa se scurgă apa.
După care se încinge bine uleiul vegetal într-o tigaie, se adaugă varza de Bruxelles puțin fiartă și se prăjește repede la foc încet, amestecând des. Este bine să știi că varza se rumenește foarte repede, astfel în timpul pregătirii aceasta trebuie amestecată destul de des.
Din moment ce aceasta este rumenită, varza se presară cu pesmet, sare si piper după gust. Se mai călește încă un minut și se ia de pe foc. Varza de Bruxelles prăjită este gata. Cel mai bine este să servești felul de mâncare alături de cartofi cu afumătură și salată din varză roșie. De asemenea, aceasta trebuie servită atunci când este proaspăt gătită și fierbinte.
Sfaturi pentru a obține un preparat delicios. De ce trebuie fiartă leguma înainte de a fi prăjită
Varza are un gust plăcut și un aspect apetisant. Este bună de a fi mâncată atât caldă cât și rece. Varza de Bruxelles prăjită se potrivește de minune cu sosuri picante, smântână și maioneză. Pentru rețetă, puteți folosi atât legume proaspete cât și congelate. Însă, este recomandat să prăjiți varza doar după ce aceasta s-a dezghețat.
Pentru a elimina un miros specific și o ușoară amărăciune, varza se fierbe în prealabil. Aceasta trebuie neapărat fiartă în apă cu sare și cu adaos de suc de lămâie. Puteți prăji legumele în unt sau în ulei de floarea soarelui.
Varza de Bruxelles este o legumă gustoasă, sănătoasă și hrănitoare. Conține multe fibre alimentare, vitamine și minerale. Varza de Bruxelles se folosește pentru salate, felurile întâi și secunde. Varza poate fi consumată fiartă, coaptă, înăbușită și, de asemenea, prăjită.
Varza de Bruxelles la tigaie este o masă grozavă pe cont propriu. Varza de Bruxelles se prăjește destul de repede. Astfel, în doar 15-20 de minute vei obține un preparat delicios pentru întreaga familie.