Variantă șocantă legată de cauza morții lui Ștefan-Adrian Strungaru, cercetător al Universității „Cuza” din Iași! Aceasta ar schimba totul în ancheta declanșată de autorități – GALERIE FOTO EXCLUSIV
O variantă șocantă legată de cauza morții lui Ștefan-Adrian Strungaru, cercetător al Universității „Cuza” din Iași, este vehiculată în rândul celor care se întreabă cum a murit! Surse de la Constanța arată că (asta într-o manieră neoficială și probabilă) angajatul de la „Cuza”, scafandrul care supraveghea lucrările de mărire a plajelor din zonă, ar fi murit din cauza unui cablu electric, desprins de la un vas-cargo, aflat în zonă
Variantă șocantă legată de cauza morții lui Ștefan-Adrian Strungaru, cercetător al Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași! Aceasta este vehiculată, pe surse de la Constanța (într-o manieră neoficială și probabilă), și consideră că angajatul de la „Cuza”, scafandru care supraveghea lucrările de mărire a plajelor din zonă, ar fi murit din cauza unui cablu electric. El s-ar fi desprins de la un vas-cargo, aflat în zonă. La acest moment are loc o anchetă de proporții în acest caz. Până acum, nu au fost oferite detalii legate de cauzele care au dus la tragicul incident. De reamintit că, vineri, 9 aprilie 2021, de la malul Mării Negre a venit o veste șocantă pentru întreaga comunitate academică de la UAIC și nu numai.
Trupul lui Ștefan-Adrian Strungaru a fost adus acasă, în localitatea Răducăneni, județul Iași. El va fi înmormântat marți, 13 aprilie 2021
Deja, trupul lui Ștefan-Adrian Strungaru a fost adus acasă, în localitatea Răducăneni, județul Iași. El va fi înmormântat marți, 13 aprilie 2021. De reamintit că, acesta era angajat de o firmă privată, ca scafandru, și intervenea în adâncuri, la o distanță de circa 500 de metri de mal. Compania la care lucra se ocupa de monitorizarea biodiversității în cadrul proiectului de înnisipare din Eforie Nord. El a fost reperat, alături de un alt coleg, de elicopterul SMURD în larg, fiind scoși din apă și aduși la mal de către scafandrii ISU. Ștefan-Adrian Strungaru era asistent de cercetare științifică în cadrul Institutului de Cercetări Interdisciplinare (ICI) al UAIC.
Ca biolog marin a participat și în expediția pentru colectarea probelor desfășurată în august 2013 la bordul vasului de cercetare „Mare Nigrum”, în Marea Neagră, România. Făcea parte din colectivul de la Facultatea de Biologie, Laboratorul de Lucrări practice de Hidrobiologie. Era unul dintre cei mai buni ecotoxicologi din țară. Soția sa lucra la Stațiunea Biologică Marină „Prof. Dr. Ioan Borcea” de la Agigea a UAIC din Iași. Ștefan-Adrian Strungaru era absolvent, șef de promoție al Colegiului Național „Costache Negruzzi” din Iași și unul dintre cei mai promițători tineri specialiști ai Facultății de Biologie de la „Cuza”. Era și un foarte experimentat scafandru.
Apropiat al lui Ștefan-Adrian Strungaru: „Nu pot să cred așa ceva, era un mega-profesionist, nu făcea nimic fără să respecte regulile…”
Apropiații lui Ștefan-Adrian Strungaru nu găsesc explicații pentru cauzele care au condus la provocarea tragediei.
„Nu pot să cred așa ceva, era un mega-profesionist, nu făcea nimic fără să respecte regulile. Era foarte bine pregătit pe acest segment… La orice scufundare cobori mereu în doi, alte două persoane sunt în barca din care te scufunzi… Ei știu mereu ce faci, nu se pune problema să nu se știe ce faci tu în adâncime… Pur și simplu sunt șocat, chiar nu înțeleg ce ar fi mers greșit…”, mărturisește colegul lui Ștefan-Adrian Strungaru, care a ținut să rămână anonim.
Mai departe, arată că:
„Nu se pune problema să rămâi fără oxigen, să-ți fie tăiat costumul de scafandru… Eu am făcut asta, sunt scafandru cu atestat! E șocant ce văd, ce aud… E o anchetă acolo și aștept să vad detaliile. Doamne, e colegul meu, mereu era ultra-safe în ceea ce făcea, nu greșea… Marea era liniștită, că așa se face orice scufundare, totul era supravegheat… Aștept cu mare curiozitate să văd ce vor spune anchetatorii…”, a conchis colegul biologului.