Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinul anti-COVID-19: „Multe persoane nu au dezvoltat anticorpi după vaccin“

de: BZI.ro
10:36, 13 mart. 2021

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare (CNCAV), a declarat că sunt multe persoane care nu au dezvoltat anticorpi după vaccinul anti-COVID-19.

„Au fost identificate mai multe cazuri de persoane care s-au vaccinat fără a dezvolta anticorpi la o lună de la rapel. Au fost situaţii în care anticorpii au devenit pozitivi după mai mult timp, viteza cu care apar anticorpii variind de la o persoană la alta. Există un procent relativ mic de persoane care nu dezvoltă anticorpi nici după imunizare, nici după boală, lucru valabil pentru toate vaccinurile“, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Ghorghiță: „Nu este cazul în această perioadă să vorbim despre măsuri de relaxare”

Coordonatorul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare a precizat că atunci când va exista un număr mare de persoane vaccinate se poate ajunge la o relaxare a restricţiilor.

„La acest moment încurajăm şi recomandăm o maximă precauţie şi respectarea tuturor măsurilor de prevenţie şi, bineînţeles, vaccinarea care este extrem de important. Nu este cazul în această perioadă, în care se constată o pantă ascendentă de evoluţie a numărului de îmbolnăviri să vorbim despre măsuri de relaxare. Cu siguranţă se vor lua în calcul mai multe decizii care până la urmă vin să confirme faptul că, în urma vaccinării, avem beneficii în primul rând asupra stării noastre de sănătate, dar şi asupra colectivităţii în care suntem”, a menționat Valeriu Gheorghiţă.

„Este prematur să luăm decizii de relaxare“

În condițiile în care numărul de cazuri este pe o pantă ascendentă, coordonatorul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare consideră că nu se poate vorbi despre relaxarea măsurilor.

„Ca atare, se poate renunţa la anumite măsuri restrictive sau la anumite măsuri care în momentul de faţă sunt folosite pentru a preveni răspândirea acestei infecţii. Însă este prematur la acest moment să luăm asemenea decizii, suntem, din păcate, pe o pantă ascendentă de evoluţie a numărului de cazuri, de creştere a numărului de persoane internate atât în secţiile de terapie intensivă. La acest moment încurajăm şi recomandăm o maximă precauţie şi respectarea tuturor măsurilor de prevenţie şi, bineînţeles, vaccinarea care este extrem de importantă”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare (CNCAV), a declarat la Aleph News, că nu există legătură între vaccinarea bărbatului din Gorj, care a decedat, şi faptul că a primit vaccin din lotul retras din cauza reacţiilor adverse.

De asemenea, medicul militar a specificat că bărbatul mort în judeţul Gorj, după ce a primit ser din lotul ABV 2865, suspendat după ce în Italia s-au raportat reacţii adverse de natură trombotica, a suferit un infarct miocardic şi nu există legătură între vaccinare şi deces.

„A fost comunicat în detaliu cu ce s-a întâmplat în cazul persoanei din Gorj. Era vorba despre o persoană, care deşi nu era în evidenţă cu boli cronice, în urma raportului a necropsiei a reieşit că avea, de fapt, antecedente de infarct miocardic, de fapt sechele. Vreau să aduc aminte că mortalitatea este pe primul loc (pentru infarct – n.r.). În acest moment nu există o informaţie care să ateste legătura dintre vaccinare şi apariţia acestor evenimente”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Ghorghiță, despre bărbatul decedat după vaccinarea cu AstraZaneca: „Nu există vreo legătură între vaccinare şi deces!“

Medicul Valeriu Gheorghiţă a susținut că nu există legătură între decesul bărbatului din Gorj și vaccin, acesta suferind un infarct miocardic.

„A fost comunicat în detaliu cu ce s-a întâmplat în cazul persoanei din Gorj. Era vorba despre o persoană, care deşi nu era în evidenţă cu boli cronice, în urma raportului a necropsiei a reieşit că avea, de fapt, antecedente de infarct miocardic, de fapt sechele. Vreau să aduc aminte că mortalitatea este pe primul loc (pentru infarct – n.r.). În acest moment nu există o informaţie care să ateste legătura dintre vaccinare şi apariţia acestor evenimente”, a zis Valeriu Gheorghiţă.