Vâjâit în ureche –  Ce afecțiuni poate ascunde? Tratamente naturiste ce vă scapă de acest disconfort

de: BZI.ro
13:29, 28 apr. 2022

De cele mai multe ori, persoanele acuză că se confruntă cu un vâjâit în ureche. În termeni medicali, acesta este denumit acufene. Trebuie avut în vedere, că este doar un simptom, iar afecțiunile de care puteți suferi sunt multiple. În funcție de boala pe care o are pacientul, medicul specialist îi va recomanda tratamentul cel mai potrivit. În paralel cu acesta puteți urma și unul naturist.

Zgomotele în urechi provoacă neplăceri multor persoane, iar din cauza lor oamenii pot fi ușor iritabili, stresați sau nervoși. De asemenea, nu se pot concentra și odihni cum trebuie datorită acufenelor.

Vâjâit în ureche: Ce boli poate ascunde

Vâjâitul în ureche este senzația pe care o au persoanele ce suferă de acufene. Trebuie reținut faptul că acestea sunt doar niște simptome pentru alte afecțiuni. De obicei persoanele ce se confruntă cu astfel de senzații spun că aud zgomote în una sau ambele urechi sub forma unui bâzâit, zumzet sau vâjâit. De cele mai multe ori, vă puteți confrunta cu acest disconfort după ce ați fost expuși la sunete puternice. Chiar și dacă sunteți expuși o singură dată la un sunet puternic, puteți să vă confruntați mai apoi cu acest disconfort precum vâjâitul în urechi. Printre factorii ce pot duce la apariția acufenelor se mai numără: vârsta, sexul, fumatul, diverse condiții patologice și alcoolul. O dată cu înaintarea în vârstă, persoanele de peste 50 ani se pot confrunta cu pierderea auzului și cu instalarea acufenelor. 

De asemenea, bărbații sunt mai predispuși să dezvolte acest simptom. Pe de altă parte, oamenii ce prezintă condiții patologice precum obezitate, hipertensiune arterială, traumatisme cranio-cerebrale și afecțiuni cardiovasculare pot suferi de acufene. Cele mai frecvente afecțiuni ORL ce se pot manifesta prin acest simptom sunt: disfuncții ale trompei Eustachio, ostocleroza, afectarea urechii interne, boala Meniere, ototoxicitatea, dar și afecțiuni ale urechii externe și ale celei medii. Pe lângă faptul că persoana în cauză suferă de vâjâitul în urechi, aceasta mai poate prezenta și alte simptome precum: amețeală, febră, cefalee, slăbiciune, căldură la nivelul urechii sau secreții auriculare. Acufenele pot fi un disconfort destul de mare pentru oameni, de aceea aceștia se pot confrunta cu probleme de somn, concentrare, oboseală sau iritabilitate.

Cum poate fi tratată afecțiunea

Pentru tratarea vâjâitului în urechi, medicul specialist va încerca mai întâi să afle cauza acestora. În funcție de afecțiunea pe care o are pacientul, doctorul îi va recomanda unul din următoarele tratamente: acupunctura, stimularea electrică, protezele auditive, chirurgia, hipnoterapia sau terapia prin sunete. Dacă vă doriți un tratament naturist pentru a vă vindeca de acest disconfort puteți încerca unul din următoarele remedii precum: vâscul, Ginkgo Biloba, roinița, ceaiul de păducel sau ceapa. Ginkgo Biloba este recomandat pentru vindecarea persoanelor de acufene, hipoacuzie și a surdității de origine vasculară. Se administrează o singură capsulă pe zi, după masa de la prânz. 

Un alt remediu naturist este și vâscul ce este recomandat pentru tratarea vâjâitului în urechi. În 250 mililitri de apă, la temperatura camerei, se va pune o linguriță de plantă și se va lăsa timp de 8 ore. Ulterior se va încălzi preparatul, apoi se va strecura și se va bea. Tratamentul este recomandat timp de 3 săptămâni, a câte 3 căni pe zi. În următoarele 2 săptămâni se vor consuma doar 2 căni pe zi, apoi pe termen mai lung doar o cană pe zi. Ceaiul de păducel este un alt leac recomandat. Acesta se prepară din 250 mililitri de apă clocotită și o linguriță de frunze și flori. Îl veți lăsa acoperit timp de 15 minute și apoi se va servi. Trebuie să beți trei căni pe zi de ceai.

Vâjâitul în ureche poate fi destul de dificil de suportat, de cele mai multe ori persoana ce se confruntă cu un astfel de disconfort fiindu-i afectat somnul sau concentrarea. Trebuie avut în vedere faptul că acufenele sunt doar un simptom și doar medicul specialist vă poate comunica cauza acestora.