Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi obligatorie în România. Ministrul demis al Sănătății, Cseke Attila a făcut anunţul
Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi obligatorie în România, potrivit unui proiect de lege anunţat de ministrul demis al Sănătății, Cseke Attila. Ministrul a declarat că vaccinarea va fi obligatorie doar pentru anumite categorii profesionale.
Ideea de vaccinare obligatorie nu este una nouă, în trecut stârnind în adevărat scandal după ce medicii au fost avertizaţi că ar putea exista consecinţe dacă nu se vaccinează.
Cseke Attila anunţă că vaccinarea va fi obligatorie în România, potrivit unui proiect de lege
Conform declaraţiilor făcute de Cseke Attila, proiectul de lege care va fi introdus în Parlamentul României va consta în obligativitatea vaccinării pentru anumite categorii profesionale.
„În Ministerul Sănătăţii s-a pregătit proiectul legislativ care prevede vaccinarea obligatorie a anumitor categorii profesionale. Având în vedere faptul că între timp Guernul a devenit interimar, vom promova proiectul ca iniţiativă legislativă. Mâine, mai mulţi membri ai Guvernului şi parlamentari vor semna această iniţiativă legislativă şi o vom înainta în procedură de urgenţă”, a precizat ministrul.
Proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie nu este unul de actualitate, mai mult personalităţi politice anunțând vaccinarea obligatorie.
Ce părere are Nelu Tătaru despre vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19
Consilierul guvernamental și deputatul Partidului Naţional Liberal, Nelu Tătaru, a mai ţinut să precizeze faptul că imunizarea sau testarea obligatorie nu vor fi impuse până când nu va fi transmisă o evaluare pe care a solicitat-o în ceea ce priveşte numărul de angajaţi din sistemul medical care s-au vaccinat împotriva SARS-CoV-2 sau care au trecut prin infectarea cu această boală.
Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a admis, acum câteva săptămâni, la un post de televiziune, faptul că se face o analiză în ceea ce privește oportunitatea de a se introduce vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie în cazul unor categorii de persoane.
„E o decizie care are profunde implicații. Dincolo de partea cu sănătatea, are implicații pentru că are o altă viziune vizavi de abordarea asupra pandemiei. Vorbim de o analiză, nu e o decizie în acest sens. Trebuie să ținem cont de faptul că aceste abordări și toate mecanismele puse în funcțiune în alte state au fost analizate și la noi. De exemplu, partea cu loteria și voucherele. Partea aceasta a fost aplicată și în SUA și alte țări. Am analizat-o și noi. (…) susținea Andrei Baciu