USR-ul l-a adus pe pesedistul Florin Iordache în Consiliu Legislativ

de: BZI.ro
21:02, 20 oct. 2020

Un vot în plenul reunit al celor două camere pentru Consiliul Legislativ a evidențiat apropierea USR de PSD și izolarea PNL. Un gest politic în totală discordanță cu sloganul USR, „O Românie fără hoție”, care i-a dat încerdera sa celebrului Florin Iordache.
Florin Iordache și Augustin Zegrean se luptau pentru șefia Consiliului Legislativ. Mulți credeau că fostul președinte al CCR va câștiga, fiind beneficiarul voturilor PNL, USR și PMP. Numai că n-a fost deloc așa. Rezultatul votului de astăzi a consfințit primul blat USR-PSD, în defavoarea PNL. O mișcare politică care dovedește încă o dată stilul bolșevic de a face politică al USR. Una declară public, alta votează în Parlament.

Să vedem aritmetica votului din plenul celor două Camere:

  • Florin Iordache (PSD) 185 de voturi pentru și 42 de voturi împotrivă
  • Augustin Zegrean (PNL) 41 de voturi pentru și 187 de voturi împotrivă
  • Ionuț Duli (USR) a avut 2 voturi pentru și 226 împotrivă.

PNL a avut 42 de deputați prezenți, din care 41 au votat cu Zegrean, care însă s-a lovit de zidul USR – PSD, acest lucru fiind evident din faptul că USR a votat împotriva propriului candidat. De altfel se vede votul „în oglindă” în cazul celor doi candidați.

„Grupul PNL îl susține pentru șefia Consiliului Legislativ pe fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, o persoană integră, competentă, care a ținut o line de echilibru pentru CCR. Cred că asupra domnului judecător nu poate să cadă niciun fel de umbră”, a declarat liderul de grup PNL Florin Roman.

Nu de aceeași părere au fost cei de la USR care promiseseră inițial că vor susține candidatura lui Augustin Zegrean. Numai că au făcut un târg tipic și l-au susținut pe Florin Iordache. Ce au obținut? În funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost numit senatorul USR George Edward Dircă. În favoarea acestuia au votat 174 de parlamentari, iar împotrivă – 17. Adică cu voturile a peste 100 de parlamentari PSD.

Ceilalţi candidaţi au obţinut: Rodica Penescu – 4 voturi pentru şi 187 contra, iar Andrei Ciochiu – 13 voturi pentru şi 178 contra.

Funcția de președinte al Consiliului Legislativ este pe viață. Şefii de aici, numiţi prin votul senatorilor şi deputaţilor, nu au o limită de mandat şi nu există nici o procedură prin care să poată fi revocaţi. Deci, nu pot fi schimbaţi şi pot rămâne în funcţii până la sfârşitul vieţii.

Data viitoare când mai auziți un lider USR că vine la TV și vă vorbește de imposibilitatea colaborării cu PSD să vă aduceți aminte de votul de astăzi, de numele lui Florin Iordache, cel pe care îl numeau „servitorul credincios al lui Liviu Dragnea”

Mă refer la declarația liderului USR de la Camera Deputaților, Cătălin Drulă:

„Consiliul Legislativ nu trebuie să fie o destinație pentru oameni care au o istorie în justiție nefastă şi am făcut un apel ca toate aceste numiri să rămână pentru următorul parlament, care, cu legitimitatea primită de la cetățeni ca urmare a alegerilor parlamentare din 6 decembrie, le poate face pe toate.”

Serios? Atunci de ce l-ați votat pe Florin Iordache, dragi USR-iști…