Unul dintre cei mai de succes cercetători din Iași, noul director al cunoscutului Institut de Cercetări Interdisciplinare din cadrul Universității „Cuza” din Iași (EXCLUSIV)
Valoros cercetător, noul director al cunoscutului Institut de Cercetări Interdisciplinare din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. În urma concursului coordonat de prof. univ. dr. Tudorel Toader, a fost admis cu nota 9.50, ca director al acestui important for academic, cercetătorul științific II dr. Mihaela Mocanu. De precizat că Institutul aduce împreună cadre didactice și tineri cercetători din toate domeniile științelor fundamentale
La cunoscutul Institut de Cercetări Interdisciplinare (ICI) din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a fost uns ca director al acestui important for academic cercetătorul științific II dr. Mihaela Mocanu. În urma concursului, coordonat de prof. univ. dr. Tudorel Toader – rector, aceasta a fost admisă cu nota 9.50. Cercetătorul științific II dr. Mihaela Mocanu îi urmează la conducerea ICI prof. univ. dr. Tudor Luchian, Facultatea de Fizică a UAIC din Iași. „Astfel, Institutul de Cercetări Interdisciplinare va avea la conducere un foarte bun cercetător, un profesionist desăvârșit care va duce mai departe munca din cadrul acestui for. Este una dintre prioritățile noastre să investim în cercetare și să pregătim resursa umană pe acest segment”, a transmis prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul de la „Cuza”.
Cercetătorul științific II dr. Mihaela Mocanu este profesor asociat Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor și doctor în Filosofie
Cercetătorul științific II dr. Mihaela Mocanu este profesor asociat Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA), Departamentul de Management, Marketing și Administrarea Afacerilor. Doctor în Filosofie, în cotutelă la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, respectiv Facultatea de Informatică. Domeniul: Științele comunicării, titlul tezei: „Analiza semiotică a limbajului politic eminescian”. A absolvit studiile de licență ale Facultății de Litere. Este specializată și pe Literatură comparată, Antropologie culturală, Hermeneutică sau Civilizație românească. Dr. Mihaela Mocanu a activat, până acum, în cadrul Departamentului Științe Socio-Umane al ICI.
Un nou sediu pentru Institutul de Cercetări Interdisciplinare de la Universitatea „Cuza” din Iași
De precizat că actuala conducere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași continuă investițiile ce țin de resursa umană, în principal, dar și de baza materială, respectiv cea legată de infrastructura destinată cercetării în instituție. Astfel, după ce în urmă cu un an UAIC a înființat acest interesant și util Institut de Cercetări Interdisciplinare, în această perioadă se caută soluții ca acesta să aibă un sediu propriu, dotat la cele mai înalte standarde.
„Da, e o perioadă în care căutăm un sediu pentru acest Institut. Vă asigur că va fi unul modern, într-un loc facil și aparte. Acest demers e încă o etapă a Universității noastre de a investi și de a susține Cercetarea la cel mai înalt nivel. Astfel, pe lângă păstrarea și încurajarea tinerilor și a colegilor care se ocupă de acest domeniu, e important să avem și infrastructura adecvată. O Universitate are credibilitate, vizibilitate și recunoaștere pe plan național și internațional doar dacă acordă atenția cuvenită Cercetării”, a mai punctat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul de la „Cuza”.
De precizat că ICI aduce împreună cadre didactice și tineri cercetători din toate domeniile științelor fundamentale. Rolul acestuia este de a crea o mai bună conclucrare între diverși oameni de știință, atât din UAIC, cât și din țară și din străinătate. Institutul de Cercetări Interdisciplinare include, la Departament Științe și ArheoInvest, Cernesim și Ramtech, valoroase entități de colective în cercetare.