Universitatea Tehnică din Iași, implicată în eliminarea deșeurilor din mediul rural al județului
Eliminarea deșeurilor din mediul rural al județului Iași, un proiect în care este implicată Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”. Concret, Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”, în calitate de partener, împreună cu Universitatea Transilvania din Brașov, în calitate de coordonator și partenerii Universitatea Reykjavik, Islanda și Academia de Studii Economice din București organizează vineri, 27 mai 2022, activitatea „Practici durabile în managementul mediului și al deșeurilor, în mediul rural”
Campania de eliminare a deșeurilor din mediul rural al județului Iași, un proiect în care este implicată Universitatea Tehnică (TUIASI) „Gheorghe Asachi”. Totul în cadrul unui eveniment internațional intitulat „Practici durabile în managementul mediului și al deșeurilor, în comunitățile rurale”. Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” de la TUIASI, în calitate de partener, împreună cu Universitatea Transilvania din Brașov (UNITBV), în calitate de coordonator și partenerii Universitatea Reykjavik, Islanda (RU) și Academia de Studii Economice din București (ASE), organizează activitatea. Asta în cadrul proiectului „Educație pentru protecția mediului – Resurse educaționale deschise pentru cetățenii din comunitățile rurale” (Environmental Education – OERs for Rural Citizens (EnvEdu-OERs), cod proiect 19-COP-0038.
Universitatea Tehnică din Iași, într-o campanie de eliminare a deșeurilor din mediul rural al județului
Proiectul „EnvEdu – OERs” are ca obiectiv principal crearea unui set de module de instruire cu scopul formării continue a adulților în domeniul protecției mediului, dezvoltate ca Resurse Educaționale Deschise, disponibile unui grup mare de beneficiari, din comunitățile rurale, al căror acces la educația pentru mediu este limitat. Activitatea va avea loc vineri, 27 mai 2022, de la ora 10.00 la sediul Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”.
Acesta are ca scop principal diseminarea informațiilor referitoare la practicile durabile de management al mediului și al deșeurilor în comunitățile rurale și își propune să ofere training pentru minimum 35 de cursanți.
Responsabil proiect TUIASI este prof. univ. dr. ing. Carmen Teodosiu
Grupul țintă este format din cetățeni ai comunităților rurale, reprezentanți ai autorităților publice locale, agențiilor de protecția mediului, operatorilor de apă și salubritate, organizațiilor non-guvernamentale, reprezentanților mediului educațional și de cercetare. Toți participanții vor primi certificat de participare. Astfel, Universitatea Tehnică din Iași, implicată în eliminarea deșeurilor din mediul rural al județului.